Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Περιμένετε επιστροφή; Στην εφορία για συμψηφισμό!

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Το Κράτος δεν έχει ούτε ευρώ στα Ταμεία για να μπορέσει να δώσει επιστροφές, έτσι με βάσει το νέο νόμο οι πολίτες που περιμένουν επιστροφή απ’ την εφορία εδώ και μήνες αλλά επιστροφή δεν βλέπουν έχουν τώρα μια (και μόνη προς το παρόν) λύση.

Να πάνε στην εφορία και να κάνουν συμψηφισμό της επιστροφής που έχουν να λάβουν με τα όσα πρέπει να πληρώσουν για το εισόδημα την έκτακτη εισφορά ή ό,τι άλλο.

Ήδη είναι πολλοί εκείνοι που πάνε στην τράπεζα για να εισπράξουν το ποσό επιστροφής από την εφορία και βλέπουν τελικά ότι τους έχει πιστωθεί μικρότερο ποσό. Τι έχει συμβεί; Συμψηφισμός.

Πλέον οι εφορίες έχουν το δικαίωμα να το κάνουν αυτεπάγγελτα.

Για παράδειγμα εαν περιμένετε επιστροφή 1.000 ευρώ και η έκτακτη εισοφά που πρέπει να πληρώσετε είναι 600 ευρώ τότε η εφορία αντί να πληρώσετε την εισφορά και να περιμένετε την επιστροφή φόρου σας δίνει απευθείας 400 ευρώ στο χέρι.

Αυτό, από τη μία διευκολύνει τον φορολογούμενο που δεν χρειάζεται να πηγαίνει κάθε τρεις και λίγο στην εφορία, από την άλλη όμως εξασφαλίζει στο υπουργείο Οικονομικών ότι θα εισπράξει τα ποσά της ετήσιας εισφοράς. Αυτό διότι σε αρκετές περιπτώσεις που δεν γίνεται συμψηφισμός μπορεί ο φορολογούμενος να εισπράξει την επιστροφή φόρου και μετά να μην πάει στην εφορία ή να καθυστερήσει σημαντικά να πληρώσει το ποσό της ετήσιας εισφοράς ή του τέλους επιτηδεύματος που αντιστοιχεί στα δηλωθέντα εισοδήματά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έχεις αποδείξεις…θα πάρεις και περισσότερη επιστροφή

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε