Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Περιοριστικοί όροι στους 5 συλληφθέντες της Κερατέας – Κατηγορούμενος και ο πρώην δήμαρχος

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ελεύθεροι αλλά με όρους οι πέντε συλληφθέντες. Απαγορεύεται να φύγουν από τη χώρα και υποχρεούνται να εμφανίζονται ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους.

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν μετά τις απολογίες τους ενώπιον του 1ου Τακτικού Ανακριτή οι πέντε κάτοικοι Κερατέας που συνελήφθησαν την περασμένη Τρίτη κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων μεταξύ αστυνομικών και πολιτών που διαμαρτύρονται για την κατασκευή ΧΥΤΥ στη θέση Οβριόκαστρο.

Οι τρεις από τους κατηγορουμένους είναι αντιμέτωποι με κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες που αφορούν για τους δύο, εκρήξεις και κατοχή εκρηκτικών και για τον τρίτο διάπραξη αδικημάτων από δράστη με καλυμμένο πρόσωπο. Οι υπόλοιποι βαρύνονται με πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα, για αντίσταση κατά της Αρχής και σωματικές βλάβες.

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνούνται τις κατηγορίες που τους αποδίδονται, ενώ οι δύο που βαρύνονται για εκρήξεις, τονίζουν ότι καμία εκρηκτική ύλη δεν κατείχαν και το μόνο που κατέσχεσαν οι αστυνομικοί ήταν χειρουργικές μάσκες που την επίμαχη μέρα φορούσαν όλοι οι κάτοικοι λόγω της εκτεταμένης χρήσης χημικών από την Αστυνομία.

Στο πλευρό των πέντε συλληφθέντων, στα δικαστήρια της Ευελπίδων, είχαν συγκεντρωθεί από το πρωί δεκάδες κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι υποδέχθηκαν με χειροκροτήματα την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για τους συμπολίτες τους, ενώ δήλωναν ότι επιθυμούν τον διάλογο για τη λύση του προβλήματος και ότι θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους.

Στην ίδια δικογραφία είναι κατηγορούμενος και ο πρώην δήμαρχος της περιοχής Σταύρος Ιατρού, ο οποίος θα κληθεί σε απολογία τις επόμενες ημέρες για τα κακουργήματα της έκρηξης και κατοχής εκρηκτικών, καθώς και για πλημμεληματικού βαθμού αδικήματα.

Σύμφωνα με το διαβιβαστικό της Αστυνομίας, ο κ. Ιατρού αναγνωρίστηκε από αστυνομικούς να προσεγγίζει συναδέλφους τους «τραβώντας τις μάσκες και τις ασπίδες τους και κατεύθυνε τους διαδηλωτές εναντίον των αστυνομικών συμμετέχοντας στην εξύβριση αυτών και στη ρίψη αντικειμένων».

Ο ίδιος μιλώντας στο NewsIt δήλωσε πως «αισθάνομαι και… Κερατιώτης και δαρμένος», σημειώνοντας πως «ο αγώνας θα συνεχιστεί και στο τέλος θα δικαιωθεί».

Από την έναρξη των κινητοποιήσεων των κατοίκων της Κερατέας μέχρι τώρα 15 πολίτες είναι αντιμέτωποι με κατηγορίες κακουργηματικές και πλημμεληματικές και όλοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε