Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Περίπτερα: Η κινητοποίηση έληξε – η απεργία πείνας συνεχίζεται

Στο 70% έφθασε κατά μέσο όρο η συμμετοχή των περιπτερούχων-ψιλικατζήδων στην απεργιακή κινητοποίηση που ξεκίνησε την Παρασκευή και λήγει σήμερα, της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Ενοικιαστών Περιπτέρων και Καπνοπωλών Ελλάδας (ΟΠΚΕ), διεκδικώντας τη θεσμοθέτηση με νόμο του 8,2% ως ελάχιστη προμήθεια στα βιομηχανοποιημένα καπνά.

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν οι Σύλλογοι-μέλη της, από 45 νομούς .Μεταξύ εκείνων που δεν μετείχαν , είναι οι συνάδελφοί τους , στην Αττική.

Στο Νομό Θεσσαλονίκης, όπου και λειτουργούν περί τα 2.500 περίπτερα -ψιλικατζίδικα , η συμμετοχή στην απεργία ήταν 20% ,τόνισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Καταστημάτων Ψιλικών -Καπνοπωλών & Ενοικιαζόμενων Περιπτέρων Μακεδονίας, Κώστας Ιακώβου.Υπογραμμίζει όμως ότι αυτοί που δεν έκλεισαν τα μαγαζιά τους, είτε δεν πωλούν, είτε δεν αγοράζουν τσιγάρα, εκφράζοντας έτσι τη συμπαράστασή τους .

Εκπρόσωποι του κλάδου έχουν κατασκηνώσει έξω από το υπουργείο Οικονομικών και πραγματοποιώντας απεργία πείνας, περιμένουν τη συνάντηση της Τρίτης με τον αρμόδιο υφυπουργό, Δημήτρη Κουσελά, τόνισε ,στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΟΠΚΕ, Κώστας Κόγιας. Μάλιστα, ο ίδιος δήλωσε αποφασισμένος να συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρι τελικής πτώσης, αφού όπως σημείωσε χαρακτηριστικά «πρόκειται για την επιβίωση της οικογένειάς μου».

Ο ίδιος δε σημείωσε, ότι μετά τη συζήτηση του θέματος στην ολομέλεια της Βουλής, όπου και κατατέθηκε επίκαιρη ερώτηση για το συγκεκριμένο θέμα, υπήρξαν διαβεβαιώσεις από πλευράς της κυβέρνησης ότι στη συνάντηση της Τρίτης θα δοθεί λύση στο ζήτημα.

Η ΟΠΚΕ αριθμεί 36.000 μέλη, ενώ συνολικά στη χώρα λειτουργούν περί τα 46.000 περίπτερα και ψιλικατζίδικα, με το 90% εξ αυτών οικογενειακές επιχειρήσεις. Σήμερα το ποσοστό ελάχιστης προμήθειας στα βιομηχανοποιημένα καπνά ανέρχεται για τους περιπτερούχους και ψιλικατζήδες στο 2%.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε