Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Περιστέρι: Ο Δήμος που έκανε την κρίση, ευκαιρία

Περιστέρι: Ο Δήμος που έκανε την κρίση, ευκαιρία

Η πενταετής εφαρμογή των μνημονίων και οι περικοπές του κράτους προς την τοπική αυτοδιοίκηση, έχουν σταδιακά επιδεινώσει την οικονομική κατάσταση των Δήμων όλης της χώρας. Σε εκείνες τις χαρακτηριστικές εξαιρέσεις αυτού του κανόνα μπορεί να συμπεριληφθεί ωστόσο ο Δήμος Περιστερίου.

Σε διάστημα μιας πενταετίας, ο αντιδήμαρχος οικονομικών, Αλέξης Σταυρούλιας, πλήρως εναρμονισμένος με το όραμα του Δημάρχου Ανδρέα Παχατουρίδη, έχει σταδιακά θωρακίσει το Περιστέρι από τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης και του έχει δώσει ευρωστία που αποτυπώνεται όχι απλά σε αριθμούς αλλά σε έργα και καθημερινή εικόνα.

Οι δημότες απολαμβάνουν περισσότερες παροχές και έτσι έχουν βελτιώσει την ποιότητα ζωής τους αφού για τον κ. Παχατουρίδη και τον κ. Σταυρούλια ανάπτυξη δεν σημαίνει τίποτα άλλο παρά βελτίωση της καθημερινότητας των δημοτών.

Από τον ισολογισμό του Δήμου Περιστερίου το 2015 προκύπτει πρωτογενές πλεόνασμα 6,46%. Ταυτόχρονα μειώθηκαν οι δαπάνες κατά 2.963.000 ευρώ και οι υποχρεώσεις προς τρίτους κατά 2.794.000 ευρώ.

Δημιουργήθηκε έτσι ένα ταμείο που φτάνει τα 7.975.376 ευρώ σε μια περίοδο που αναζητείται τρόπος από τους περισσότερους Δήμους να καλυφθούν απλά τα έξοδα από τα έσοδα. Το ποσό αυτό βρίσκεται ήδη στην διάθεση της διοίκησης για την πραγματοποίηση όσων δράσεων απαιτεί η αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης.

Τα χρήματα αυτά αξιοποιούνται από τη διοίκηση του Δήμου Περιστερίου τόσο κατά τον προϋπολογισμό του 2016 (τρέχουσας χρήσης) όσο και για την σύνταξη του προϋπολογισμού για το 2017 με παρεμβάσεις στην καθημερινότητα των πολιτών και ανακούφιση των οικονομικά αδύναμων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε