Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πέταξε παπούτσι στον Πρωθυπουργό – Ελεύθερος αφέθηκε ο δράστης

Φωτο Eurokinissi

– “Επίθεση” με παπούτσι δέχτηκε ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου σήμερα στη Θεσσαλονίκη από πολίτη
–  Συνελήφθη απο την ΕΛ. ΑΣ. αλλα αργότερα αφέθηκε ελεύθερος
–  Ακτινολόγος από τη Φλώρινα ο δράστης, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές

Ελεύθερος αφέθηκε ο άνδρας που νωρίς το μεσημέρι πέταξε ένα παπούτσι εναντίον του πρωθυπουργού, καθώς δεν κινήθηκε κάποια ποινική διαδικασία εναντίον του.

Όπως πρώτο αποκάλυψε το Newsit, όλα έγιναν όταν ο πρωθυπουργός έβγαινε απο την έκθεση. Ενας ένδρας εκσφενδόνισε εναντίον του παπούτσι, χωρίς ωστόσο να τον πετύχει. 

Αμέσως κινητοποιήθηκαν πέντε άνδρες της ασφάλειας του πρωθυπουργού και ακινητοποίησαν τον άνδρα – ηλικίας γύρω στα 60 – που αντιστεκόταν, καθηλώνοντάς τον στο έδαφος. Στο σημείο έφτασαν παράλληλα αμέσως δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.(ομάδα Ζητά και ΜΑΤ) . Ο άνδρας αφού ακινητοποιήθηκε από τους άνδρες ασφαλείας, άρχισε να φωνάζει τις λέξεις “προδότες” και “χούντα”, με αποτέλεσμα να παρέμβουν άνδρες των ΜΑΤ και να τον συλλάβουν.

Σύμφωνα με πηγές της αστυνομίας, ο άνδρας είναι ιατρός ακτινολόγος από τη Φλώρινα και κατοικεί στη Θεσσαλονίκη. Κατά την κράτησή του στην ασφάλεια δήλωσε ότι είναι μέλος του Εθνικού Πατριωτικού Μετώπου του Σ.Παπαθεμελή και ότι προέβη στην πράξη αυτή γιατί ο πρωθυπουργός “αθέτησε τις υποσχέσεις του” και “ξεπούλησε τη Μακεδονία”. Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, κατά τη σύλληψη παρών ήταν και φίλος του, αγρότης, που είχε διατελέσει διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Παπαθεμελή.

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Ο κ. Παπανδρέου πάντως διατήρησε την ψυχραιμία του και σε δηλώσεις που έκανε, τόνισε ότι η χώρα μας προχωρά με σταθερά βήματα στην κατεύθυνση μίας οικονομίας που στηρίζεται στην καινοτομία και στην πράσινη ανάπτυξη. “Θα κάνουμε την Ελλάδα περήφανη και καλύτερη γιατί αξίζει πολλά” δήλωσε.

Εγκαινίασε τη ΔΕΘ και επισκέφθηκε τα περίπτερα

Νωρίτερα, ο κ. Παπανδρέου εγκαινίασε την 75η ΔΕΘ και στη συνέχεια συναντήθηκε με τις δοικήσεις και εργαζόμενους της ΔΕΘ και της Helexpo.Η Κυβέρνηση θα στηρίξει αυτές τις δύο εταιρίες και κατα συνέπεια τη Θεσσαλονίκη και την ελληνική οικονομία” δήλωσε ο κ. Παπανδρέου στους διοικητές και τους εργαζόμενους.

Στο περίπτερο της ΔΕΗ τον πρωθυπουργό υποδέχθηκε κι ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ Νίκος Φωτόπουλος ο οποίος είπε στον Γ. Παπανδρέου “τη ΔΕΗ και τα μάτια σου”. Στο περίπτερο του υπουργείου Οικονομιας δύο εκπρόσωποι εργαζομένων με συμβάσεις stage πλησίασαν τον Γ. Παπανδρέου και του είπαν να δείξει η κυβέρνηση ανθρώπινο πρόσωπο απέναντί τους, γιατί έχουν προβλήματα. Στη συνέχεια ο κ. Παπανδρέου επισκέφθηκε το περίπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας και το περίπτερο της Νομαρχίας.

Ολοκληρώνοντας την περιήγησή του στα περίπτερα της ΔΕΘ, τον περίμενε ο υποψήφιος περιφερεριάρχης Παναγιώτης Ψωμιάδης ο οποίος του δώρισε ένα λεύκωμα.

Η ομιλία του πρωθυπουργού προς τους παραγωγικούς φορείς στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο, έχει προγραμματιστεί για τις 20.00 ενώ δύο ώρες νωρίτερα έχουν προγραμματιστεί απο τα συνδικάτα συγκεντρώσεις και πορείες διαμαρτυρίας που θα καταλήξουν στην πλατεία ΧΑΝΘ, 200μ. απο το Βελλίδειο.

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, θα ολοκληρωθεί το μεσημέρι της Κυριακής με την καθιερωμένη συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Το Newsit στη Θεσσαλονίκη – Παπανδρέου: “Δεν έχει λήξει ο συναγερμός”

Θεσσαλονίκη: Εργαζόμενοι του ΟΣΕ και συμβασιούχοι πυροσβέστες έξω από τη ΔΕΘ

25.000 ευρώ την ημέρα… μόνο για τις διανυκτερεύσεις -Έντονες αντιδράσεις για τη “μετακόμιση” της Κυβέρνησης στη ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω ΔΕΘ 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε