Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέθανε μια από τις οροθετικές του 2012 – Δριμύ κατηγορώ της μητέρας της κατά Λοβέρδου: “Τώρα μπορεί να κοιμάται ήσυχος”

Πέθανε μια από τις οροθετικές του 2012 – Δριμύ κατηγορώ της μητέρας της κατά Λοβέρδου: “Τώρα μπορεί να κοιμάται ήσυχος”

Η 32χρονη Μαρία, μία από τις οροθετικές, της οποίας τα στοιχεία δημοσιοποιήθηκαν το 2012, με την υγειονομική διάταξη 39Α του Ανδρέα Λοβέρδου, που βασιζόταν σε Αναγκαστικό Νόμο του 1940, έχασε τη μάχη.

Η μητέρα της άτυχης κοπέλας με ένα συγκλονιστικό μήνυμα, που δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών, λίγο πριν θάψει το παιδί της αναφέρεται στον πρώην υπουργό και εξιστορεί πώς διαμορφώθηκε η ζωή της οικογένειας μετά τον στιγματισμό της κόρης της.

«Έγινε πια κι αυτό και τώρα ο κύριος Λοβέρδος μπορεί να κοιμάται ήσυχος. Η κοινωνία σχεδόν καθάρισε από αυτές τις κοπέλες κι αυτό το φρόντισε ο ίδιος.

Εξευτέλισαν το παιδί μου, ήρθαν στο χωριό και το ΚΕΕΛΠΝΟ εξέτασε το εγγόνι μου μέσα στο σχολείο, μας εκθέσανε όλους, μας ξεφτίλισαν.

Πήγαν τα κορίτσια στο υπόγειο της Γ’ πτέρυγας του Κορυδαλλού αντί να τα φροντίσουν στα νοσοκομεία. Τους πέταγαν το φαγητό από τα κάγκελα και εκείνα την ίδια ώρα κατάπιναν μπαταρίες.

Δημόσια μας εξευτελίσανε και τώρα εγώ δημόσια ανταποδίδω λίγο πριν θάψω την κόρη μου ότι μπορεί πλέον να κοιμάται ήσυχος ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Και αυτό το λέω κι εγώ η μητέρα της, δημόσια, με το όνομά μου.

Ευμορφία Κουλουριώτη».

Τον Νοέμβριο του 2014 μια ακόμη από τις οροθετικές γυναίκες, η Κατερίνα, έβαλε τέλος στη ζωή της. Λίγο καιρό πριν την αυτοκτονία της είχε δημοσιεύσει ένα μήνυμα – γροθιά στο στομάχι για όσα πέρασε μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της…

«Είμαι μια από τις 27 τοξικοεξαρτημένες οροθετικές γυναίκες που διαπομπευθήκαμε το 2012, μας υποχρέωσαν σε λήψη αίματος για τεστ HIV/AIDS, και στη συνέχεια μας φυλάκισαν για διάστημα έως ένα χρόνο, με την κατηγορία της πορνείας και της “βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης” στους υποτιθέμενους πελάτες μας. Η κατηγορία της πορνείας δεν αποδείχθηκε, και στη δίκη δύο από εμάς στις 4/4/2014 ενάντια στο ελληνικό κράτος για παράνομη φυλάκιση, κερδίσαμε αποζημίωση ύψους …10 ευρώ την ημέρα. Η βλάβη που μας έγινε θα κυνηγάει αιώνια εμάς και τα παιδιά μας. Εμείς όμως είμαστε φορείς δικαιωμάτων, και με τη συμπαράσταση της Ομάδας Δικηγόρων για τα Δικαιώματα Προσφύγων και Μεταναστών και την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στις διωκόμενες Οροθετικές θα συνεχίσουμε να επιδιώκουμε την ηθική και υλική μας δικαίωση. Και θέλω να σας πω ότι εγώ κατάφερα να είμαι καθαρή.» έγραφε η Κατερίνα τον Απρίλιο του 2014.

Λίγο μετά την αυτοκτονία της, ο πατέρας της προσπάθησε κι αυτός να βάλει τέλος στη ζωή του…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε