Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέθανε ο Κωνσταντίνος Βεντούρης, ιδρυτής της Ventouris Ferries

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 83 ετών άφησε την Πέμπτη ο εφοπλιστής Κωνσταντίνος Βεντούρης, πλοιοκτήτης επιβατηγών και φορτηγών πλοίων, ιδρυτής της εταιρείας Ventouris Ferries.

Ο Κωνσταντίνος Βεντούρης γεννήθηκε στην Κίμωλο το 1927, σταδιοδρόμησε ως πλοίαρχος του Εμπορικού Ναυτικού και το 1957 στράφηκε στον εφοπλισμό μέσω της αγοράς του μικρού φορτηγού πλοίου «Κίμωλος». Μέσω της εταιρείας Ventouris G. Constantinos άρχισε να διαχειρίζεται μικρά φορτηγά πλοία και σύντομα δημιούργησε μικρό στόλο με πλοία αυτού του τύπου.

Το 1975 η εταιρεία του, που έχει μετονομασθεί σε Ventouris Group Enterprises S.A., διαχειριζόταν τέσσερα μεσογειακά φορτηγά πλοία, ενώ τα επόμενα χρόνια ο στόλος τους ενισχύθηκε σημαντικά και με πλοία μεγαλύτερης χωρητικότητας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980, ο Κωνσταντίνος Βεντούρης αποφάσισε αρχικά να επεκταθεί στην ακτοπλοΐα με την αγορά επτά επιβατικών πλοίων και στη συνέχεια να πουλήσει το στόλο των φορτηγών πλοίων. Την περίοδο αυτή, στην επιχείρηση αρχίζει να εισέρχεται και η δεύτερη γενιά της οικογένειας, οι γιοι του Γεώργιος, Αντώνιος, Ευάγγελος και Απόστολος.

Το 1987 και ενώ με την ακτοπλοΐα ασχολούνται τα παιδιά του, ο ίδιος επανέρχεται στη διαχείριση φορτηγών πλοίων, αρχικά μέσω της εταιρείας Ventouris Contstantinos & Charalambos και, από το 1989, μέσω της Mastrogiorgis Shipping, η οποία έχει διαχειρισθεί συνολικά περίπου 15 πλοία από τη στιγμή της ίδρυσης της. Από τα μέσα της δεκαετίας του 1990 και εξής, η Mastrogiorgis Shipping, υπό τη διοίκηση του Κωνσταντίνου Βεντούρη και του μικρότερου γιου του Χαράλαμπου, ανέπτυξε σταθερά το στόλο της και έφθασε το 2000 να διαχειρίζεται στόλο επτά πλοίων που αποτελούνταν από τρία bulk carriers, τρία πλοία μεταφοράς γενικού φορτίου κι ένα πλοίο μικτού φορτίου, η μεταφορική ικανότητα των οποίων ήταν 300.000τνβ.

Η κηδεία του Κωνσταντίνου Βεντούρη θα γίνει την Παρασκευή στην εκκλησία της Παναγίας Οδηγήτριας στην Κίμωλο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε