Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πέθανε ο Χάρης Κουρνιώτης

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ένας από τους πρωτοπόρους ομογενείς διανοούμενους στις ΗΠΑ, ο καθηγητής Χάρης Κουρνιώτης

ο οποίος διετέλεσε επί 36 χρόνια πρόεδρος του “American International College” (Αμερικανικού Διεθνούς Κολεγίου), μέχρι τη συνταξιοδότησή του, το 2005, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η ομογενειακή εφημερίδα “Εθνικός Κήρυκας”.

Ο Χάρης Κουρνιώτης διορίστηκε καθηγητής στο “American International College” το 1946, ενώ το 1960 εξελέγη κοσμήτορας στη Σχολή Επιχειρήσεων και τέσσερα χρόνια αργότερα ανέλαβε αντιπρόεδρος, για να ανελιχθεί, το 1969, στη θέση του προέδρου. Με δική του πρωτοβουλία δημιουργήθηκε το διδακτορικό πρόγραμμα σπουδών στον κλάδο της Ψυχολογίας της Εκπαίδευσης.

“Αποτελεί μεγάλη απώλεια για το κολέγιό μας ο θάνατος του Χάρη Κουρνιώτη, που ήταν ένας από τους μακροβιότερους προέδρους αμερικανικών κολεγίων σ’ όλη τη χώρα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του “American International College”, Γκρεγκ Γκρίμπεργκ.

Ο Χάρης Κουρνιώτης γεννήθηκε στην πόλη Τσίκοπι της Μασαχουσέτης, το 1921. Αποφοίτησε από το Λύκειο του Τσίκοπι και στη συνέχεια σπούδασε στο “Boston University”, απ΄ όπου αποφοίτησε με άριστα. Στη συνέχεια, πήρε από το Χάρβαρντ πτυχίο Μάστερ στον κλάδο Διοίκησης Επιχειρήσεων και ήταν ανάμεσα στους πέντε πρώτους της τάξης του. Ήταν, επίσης, απόμαχος του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Επί προεδρίας του, το “American International College” γνώρισε ημέρες προόδου και επέκτασης σε κτιριακές εγκαταστάσεις και προγράμματα. Ανοικοδομήθηκαν πολλά καινούργια κτίρια, ανάμεσα στα οποία και η βιβλιοθήκη “James Shea”, το Πολιτιστικό Κέντρο Τεχνών “Karen Srague”, όπως και το Αμφιθέατρο “Esther Grisword”. Το κολέγιο αφιέρωσε προς τιμήν του ιδίου και της συζύγου του, Αννέτ, την αίθουσα “Courniotes Hall”.

Την ημέρα της συνταξιοδότησής του, το 2005, είχε αναφέρει στην ομιλία του ότι ήταν επιθυμία του να επισκεφθεί στην Ελλάδα το χωριό των γονιών του, τα Λαγκάδια, στην ορεινή Αρκαδία.

Η κηδεία του Χάρη Κουρνιώτη έγινε πριν από λίγες ημέρες, από τον ιερό ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της πόλης Τσίκοπι της Μασαχουσέτης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε