Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 21 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πέθανε ο γνωστός ποινικολόγος Κώστας Χρυσικόπουλος

Πέθανε ο γνωστός ποινικολόγος Κώστας Χρυσικόπουλος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 05.12.2011 | 23:08
Πρώτη δημοσίευση: 05.12.2011 | 22:56

Η σύζυγος του, τα παιδιά του, τα αδέλφια του, οι συγγενείς και οι φίλοι του θα τον συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία στις 6-12-2011 στις 3.30 μμ, στο κοιμητήριο του Κόκκινου Μύλου.

Έφυγε από την ζωή σήμερα , σε ηλικία 53 ετών, μετά από σκληρή μάχη με την επάρατη νόσο, ο γνωστός ποινικολόγος Κώστας Χρυσικόπουλος, συνήγορος υπεράσπισης στη δίκη της «17 Νοέμβρη», στην πολύκροτη υπόθεση Ζαχόπουλου στο Ειδικό Δικαστήριο για τις υποθέσεις των ΔΕΚΟ την περίοδο 1989-92, καθώς και σε άλλες μεγάλες ποινικές και πολιτικές υποθέσεις.

Μέλος της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων με έντονη δραστηριότητα στους κοινωνικούς αγώνες, αφοσιωμένος με συνέπεια και αυταπάρνηση στην υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, με ιδιαίτερα σημαντική πολιτική συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.

Είχε ενεργό συμμετοχή σε επιστημονικές επιτροπές και νομικά συνέδρια κυρίως σε θέματα ποινικού δικαίου.

Διετέλεσε μέλος του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΔΣΑ και ήταν μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ως δικηγόρος ανέλαβε επίσης σημαντικές υποθέσεις για θέματα τύπου, υπερασπιζόμενος όπως πάντα την ελευθερία της έκφρασης.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο