Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πετρέλαιο θέρμανσης: Τώρα λένε ότι θα μείνει “φθηνό” ως τέλος του χρόνου

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Τα κυβερνητικά “πειράματα” και η καθημερινή αλλαγή σχεδίων συνεχίζονται…

Οι ανησυχίες που εξέφρασε το newsit για το πως θα μπορέσουν να πάρουν επίδομα οι ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες καθώς είναι δεδομένη η γρήγορη κινητοποίηση του κρατικού, φαίνεται ότι επιβεβαιώνονται καθώς αποτελούν, όπως όλα δείχνουν, το μοναδικό “φρένο” στο νέο χαράτσι μετά την αποτυχία αύξησης των εσόδων του Κράτους.
Τώρα λοιπόν το οικονομικό επιτελείο (υπό τον φόβο ίσως και του πολιτικού κόστους ενόψει εκλογών) σκέφτεται να αφήσει τα πράγματα σχεδόν ως είχαν μέχρι τώρα.
Δηλαδή, την πρώτη “φουρνιά” πετρελαίου θέρμανσης από τις 15 Οκτωβρίου που θα αρχίσει να διατίθεται ο καταναλωτής να την πληρώσει σε μια τιμή μεταξύ 0,77 και 0,87 ευρώ το λίτρο, αρκετά “τσιμπημένη” όμως καθώς πέρυσι υπήρχαν και τιμές κάτω από 0,70 το λίτρο.
Αυτό θα δώσει μια μικρή ανάσα στον καταναλωτή, όμως όλα δείχνουν ότι πρόκειται για “αναστολή” στη νέα φορομπηχτική “ποινή”. Η εξίσωση των τιμών σε πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης φαίνεται ότι είναι μονόδρομος για το οικονομικό επιτελείο.
Έτσι μετά την πρωτοχρονιά, οπότε και τα νοικοκυριά θα χρειαστούν σχεδόν στο σύνολό τους το δεύτερο “φουλάρισμα” στους καυστήρες θα δουν την τιμή να εκτινάσσεται πάνω από το ένα ευρώ το λίτρο.

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε