Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Πήγαν με … τόξα, βέλη και τσεκούρια στην πορεία που όμως ήταν από τις μεγαλύτερες των τελευταίων ετών!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Το δρόμο για τον εισαγγελέα παίρνουν οι 9 συλληφθέντες στα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, στα οποία υπήρξαν και κάποιοι που … κατέβηκαν οπλισμένοι ακόμη και με τόξα και τσεκούρια.

Οι πορείες στο κέντρο της Αθήνας με την μεγάλη συμμετοχή αμαυρώθηκαν από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μετά το μεσημέρι στην πλατεία Συντάγματος. Η αστυνομία βρισκόταν σε αυξημένο συναγερμό, καθώς φοβόντουσαν έκτροπα και για αυτό το λόγο η παρουσία της ήταν ισχυρότατη.

Οι διαδηλωτές από την πλευρά τους είχαν σκοπό να κάνουν στην ουσία κατάληψη της πλατείας Συντάγματος για να την μετατρέψουν σε πλατεία διαμαρτυρίας όπως ακριβώς έγινε και στην περίπτωση της Αιγύπτου. Η αστυνομία παρατηρούσε με ιδιαίτερη προσοχή, αλλά όταν οι διαδηλωτές άρχισαν να καταστρέφουν διάφορα στην πλατεία, τότε επενέβη και με μία επιχείρηση με χρήση χημικών, κατάφερε να διαλύσει τους διαδηλωτές.

Διαβάστε λεπτό προς λεπτό όλα τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας

Τον απολογισμό των όσων έγιναν στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια των συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της πανελλαδικής απεργίας της Τετάρτης έδωσε στη δημοσιότητα η αστυνομία.
Πήρε το τσεκούρι του, το τόξο του και κατέβηκε μέχρι το Σύνταγμα... - ΦΩΤΟ Ελληνική Αστυνομία
Ο αριθμός των αστυνομικών που τραυματίστηκαν φτάνει τους 15. Από τις συνολικά 26 προσαγωγές, οι εννέα μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως στην κατοχή ενός από τους συλληφθέντες βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα τόξο, τρία βέλη, ένα τσεκούρι και ένα καδρόνι. Κατασχέθηκαν επίσης έξι βόμβες μολότωφ.
Αυτοσχέδιες βόμβες μολότωφ - ΦΩΤΟ Ελληνική Αστυνομία
Μάχες σώμα με σώμα στο Σύνταγμα, προκάλεσαν δεκάδες τραυματισμούς - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Όσον αφορά στις υλικές ζημιές που προξενήθηκαν, καταστράφηκε μια υπηρεσιακή μοτοσικλέτα, δυο ιδιωτικές κάμερες, η πρόσοψη ενός τραπεζικού υποκαταστήματος, ενώ ομάδα διαδηλωτών έσπασε το τζάμι σε γυάλινο στέγαστρο του Μετρό.
Ένας από τους τραυματίες και ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που υπέστη εγκαύματα από βόμβα μολότωφ - ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Προανάκριση ενεργείται από την Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε επίσης
Σοβαρά επεισόδια και καταστροφές στην Αθήνα
Η απεργία έκανε το γύρο του κόσμου – 100.000 οι διαδηλωτές σύμφωνα με το Reuters

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε