Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΣΚΑΡ 2017· ΜΠΛΟΚΑ ΑΓΡΟΤΩΝ Λιακάδα 16 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πιο απλή η διαπίστευση των ξένων δημοσιογράφων στην Ελλάδα

Πιο απλή η διαπίστευση των ξένων δημοσιογράφων στην Ελλάδα
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 16.02.2017 | 23:40

Με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Εξωτερικών και Οικονομικών, αλλάζει το νομοθετικό καθεστώς - για πρώτη φορά μετά από 19 χρόνια - που διέπει τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία διαπίστευσης των ανταποκριτών ξένου Τύπου στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου ΨΗΠΤΕ, το νέο νομοθετικό πλαίσιο, ανταποκρίνεται στις ανάγκες των σύγχρονών media, εξαλείφει αναχρονιστικές διατάξεις και αποσκοπεί στη διευκόλυνση του έργου των ξένων ανταποκριτών στη χώρα μας, μειώνοντας τη γραφειοκρατία.

Επίσης, λαμβάνονται υπ ‘όψιν οι αλλαγές που έχουν συντελεστεί στο χώρο των ΜΜΕ τα τελευταία χρόνια, με ειδική πρόβλεψη για ψηφιακά μέσα και ιστοσελίδες, ενώ βελτιώνονται οι ρυθμίσεις που αφορούν τα Διεθνή Πρακτορεία Ειδήσεων. Ο υπουργός ΨΗΠΤΕ Νίκος Παππάς, προχώρησε στην υπογραφή της απόφασης, έπειτα από διαβούλευση με την αρμόδια διεύθυνση της Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και με την Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Η ΚΥΑ δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 444 Β' την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 και θα εφαρμοστεί άμεσα για τις διαπιστεύσεις του τρέχοντος έτους. Για πληροφορίες οι ανταποκριτές ξένου Τύπου μπορούν να απευθυνθούν στο αρμόδιο γραφείο της ΓΓΕΕ ή στο email: foreign.correspondents@minpress.gr.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Σπαρταριστή δημοσιογραφική γκάφα από το παρελθόν! [pics] Σπαρταριστή δημοσιογραφική γκάφα από το παρελθόν! [pics]
  2. Απτόητος Τραμπ: Επιτίθεται σε δημοσιογράφους και... εξοπλίζεται! Απτόητος Τραμπ: Επιτίθεται σε δημοσιογράφους και... εξοπλίζεται!
  3. Τραμπ:  Μαλλιά κουβάρια  με εβραίο δημοσιογράφο και  κεραυνοί  εναντίον των media! Τραμπ: "Μαλλιά κουβάρια" με εβραίο δημοσιογράφο και "κεραυνοί" εναντίον των media!
  4. Τραμπ: Τρικυμία εν κρανίω και απειλές εναντίον δημοσιογράφων για τη Ρωσία! Τραμπ: Τρικυμία εν κρανίω και απειλές εναντίον δημοσιογράφων για τη Ρωσία!
  5. Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων στηρίζει τον ΔΟΛ Η Διεθνής και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων στηρίζει τον ΔΟΛ
  6. Δεύτερη μέρα “ξεκατινιάσματος” στη Βουλή για τον ΔΟΛ Δεύτερη μέρα “ξεκατινιάσματος” στη Βουλή για τον ΔΟΛ
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook