Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Πήραν τα όπλα από 6 στους 100 αστυνομικούς!

Σοκ προκαλούν τα αποτελέσματα των ψυχιατρικών εξετάσεων σε αστυνομικούς καθώς πάνω από 6 στους 100 κρίθηκε ότι κακώς οπλοφορούσαν!

Αφήνουν το όπλο και πιάνουν το στιλό εκατοντάδες αστυνομικοί σε όλη τη χώρα, μετά τα αποτελέσματα ψυχιατρικών γνωματεύσεων για το αν είναι ικανοί να οπλοφορούν. Η απόφαση πάρθηκε μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου καθώς η κυβέρνηση ενεργοποίησε νόμο του 2003 που ουδέποτε εφαρμόστηκε.

Το ποσοστό εκείνων που κρίνεται ότι δεν έπρεπε να οπλοφορούν είναι πάνω από 6%, ενώ μέχρι στιγμής μόνο στη Θεσσαλονίκη πήραν τα όπλα από 110 εκ των 1.800 ενστόλων που υποβλήθηκαν στην εξέταση. Οι αστυνομικοί περνούν από επιτροπές που απαρτίζονται από έναν ψυχίατρο και δύο ψυχολόγους της ΕΛ.ΑΣ., ενώ οι αστυνομικοί καλούνται να απαντήσουν σε ερωτήματα όπως:

– Μπαίνεις στο σπίτι σου και βλέπεις να βιάζουν την κόρη σου. Οπλοφορείς. Πώς αντιδράς;
– Πιστεύεις στο Θεο. Αν ναι πιστεύεις ότι ανάμεσα μας βρίσκονται άγγελοι και άγιοι;
– Είσαι άνω των 35 ετών. Δεν έχεις κάνει οικογένεια. Θεωρείς ότι έχεις αποτύχει;
– Πώς είναι το σεξ με τη σύντροφό σου;
– Φοβάσαι; Αν ναι τι;
– Νομίζεις ότι σε παρακολουθούν;
– Πώς πιστεύεις ότι σε βλέπουν οι άλλοι;

Η όλη επιχείρηση προκαλεί έντονες αντιδράσεις από τους ενστόλους, καθώς όσοι από το δρόμο μεταβαίνουν στο γραφείο χάνουν το επίδομα μαχιμότητας. Επίσης οι αστυνομικοί κρίνουν ότι με τον τρόπο αυτό στιγματίζονται ως ακατάλληλοι συνάδελφοί τους και θεωρούν ότι με τον τρόπο που γίνεται η εξέταση “τους βγάζουν τρελούς”.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε