Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 30 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πήρε πτυχία στα 78 και τώρα στα 86 γράφει... βιβλία!

Πήρε πτυχία στα 78 και τώρα στα 86 γράφει... βιβλία!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.09.2010 | 09:30
Πρώτη δημοσίευση: 28.09.2010 | 09:30

Είναι Έλληνας μετανάστης. Έφυγε για την Αυστραλία αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Δούλεψε σκληρά. Και τελικά κατάφερε στα 78 του να πάρει πτυχίο και τώρα γράφει βιβλία....

“Οι ξεριζωμένοι - Μετανάστες που κτίζουν ξένες πατρίδες" είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου που έγραψε ο γνωστός Έλληνας της Μελβούρνης, Νίκος Βουρνάζος.
 
Μάρτυρας ο ίδιος σε διάφορες περιόδους της Ιστορίας, περιγράφει γλαφυρά, με κοφτερή γλώσσα, λεπτομέρειες της εποχής του Μεσοπολέμου, αλλά κυρίως το μεταναστευτικό ρεύμα από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.
 
Ο Νίκος Βουρνάζος γεννήθηκε το 1924 στο Χρυσάνθιο Αιγιαλείας. Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής οργανώθηκε στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και απολύθηκε το 1945, μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας. Το 1955 μετανάστευσε στην Αυστραλία.
 
Ξεχωριστή μνεία αξίζει το γεγονός πως σε ηλικία 78 ετών ο συγγραφέας πήρε το πτυχίο Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας στην Αυστραλία.
 
Έχει εκδώσει τα βιβλία "Αν οι νεκροί είχαν φωνή", "Χορεύοντας μόνος - ανάμεσα σε δυο πατρίδες", "Δυτική Κορινθία, Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιος" και το τελευταίο "Οι ξεριζωμένοι - Μετανάστες που κτίζουν ξένες πατρίδες".
    Διαδώστε αυτό το άρθρο