Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΟΑΕΔ· ΙΤΑΛΙΑ Συννεφιά 7 Αθήνα Αναλυτικά

Πήρε πτυχία στα 78 και τώρα στα 86 γράφει... βιβλία!

Πήρε πτυχία στα 78 και τώρα στα 86 γράφει... βιβλία!
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.09.2010 | 09:30
Πρώτη δημοσίευση: 28.09.2010 | 09:30

Είναι Έλληνας μετανάστης. Έφυγε για την Αυστραλία αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο. Δούλεψε σκληρά. Και τελικά κατάφερε στα 78 του να πάρει πτυχίο και τώρα γράφει βιβλία....

“Οι ξεριζωμένοι - Μετανάστες που κτίζουν ξένες πατρίδες" είναι ο τίτλος του νέου βιβλίου που έγραψε ο γνωστός Έλληνας της Μελβούρνης, Νίκος Βουρνάζος.
 
Μάρτυρας ο ίδιος σε διάφορες περιόδους της Ιστορίας, περιγράφει γλαφυρά, με κοφτερή γλώσσα, λεπτομέρειες της εποχής του Μεσοπολέμου, αλλά κυρίως το μεταναστευτικό ρεύμα από την Ελλάδα προς το εξωτερικό.
 
Ο Νίκος Βουρνάζος γεννήθηκε το 1924 στο Χρυσάνθιο Αιγιαλείας. Στα χρόνια της γερμανικής κατοχής οργανώθηκε στο ΕΑΜ - ΕΛΑΣ και απολύθηκε το 1945, μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας. Το 1955 μετανάστευσε στην Αυστραλία.
 
Ξεχωριστή μνεία αξίζει το γεγονός πως σε ηλικία 78 ετών ο συγγραφέας πήρε το πτυχίο Φιλολογίας από το Πανεπιστήμιο της Νέας Αγγλίας στην Αυστραλία.
 
Έχει εκδώσει τα βιβλία "Αν οι νεκροί είχαν φωνή", "Χορεύοντας μόνος - ανάμεσα σε δυο πατρίδες", "Δυτική Κορινθία, Κατοχή, Αντίσταση, Εμφύλιος" και το τελευταίο "Οι ξεριζωμένοι - Μετανάστες που κτίζουν ξένες πατρίδες".
    Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook