Τρίτη, 16 Απρ.
20oC Αθήνα

Πισώπλατο χτύπημα στον τουρισμό από Αγγλία

EUROKINISSI
Στη δικαιοσύνη σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο προσφεύγουν οι ξενοδόχοι της χώρας μας, για να διαπιστώσουν εάν ο ταξιδιωτικός οργανισμός Thomas Cook κάνει κατάχρηση δεσπόζουσας θέσης.

Αφορμή για τη σύμπραξη των ξενοδοχειακών οργανώσεων της Ελλάδας, Ιταλίας, Κύπρου, Μάλτας, Ισπανίας και Πορτογαλίας είναι η μείωση 5% στα τιμολόγια του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2010, που έχει υποστεί μεγάλος αριθμός ξενοδοχείων σε όλες αυτές τις χώρες από τον Thomas Cook.
 
Ωστόσο, σύμφωνα με την εφημερίδα “Έθνος” το γεγονός ότι πρόκειται για έναν μεγάλο αγγλικό ταξιδιωτικό οργανισμό και αυτήν την περίοδο οι προκρατήσεις για διακοπές στη χώρα μας γίνονται κυρίως από την αγγλική αγορά, φέρνει σε αδιέξοδο τους επιχειρηματίες του κλάδου.
 
«Η μείωση επιβλήθηκε μονομερώς από τον τουρ οπερέιτορ», λέει ο πρόεδρος του Ελληνικού Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου, Γιώργος Τσακίρης. «Αν επικρατήσει αυτή η πρακτική, θα αποτελέσει προηγούμενο και για άλλους τουρ οπερέιτορ, με δραματικές επιπτώσεις στην ξενοδοχειακή βιομηχανία», τονίζει ο κ. Τσακίρης.
 
Στην κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι ξενοδοχειακές οργανώσεις αναφέρουν ότι δεν θα δεχτούν «την απειλή του Thomas Cook ότι δεν θα υπογραφούν νέες συμβάσεις με τα ξενοδοχεία που αρνήθηκαν να υποκύψουν». Ωστόσο, η περίοδος των προκρατήσεων έχει ξεκινήσει και όπως υποστηρίζουν παράγοντες του κλάδου, οι επιχειρηματίες που δεν έχουν ανανεώσει ακόμη τα συμβόλαιά τους για την επόμενη χρονιά, χάνουν πολύτιμο χρόνο όσον αφορά τον προγραμματισμό των προκρατήσεών τους, στις οποίες ειδικά φέτος έχει δοθεί ιδιαίτερη έμφαση, ώστε το 2011 να πάνε καλύτερα τόσο οι αφίξεις όσο και τα έσοδα.
 
Από την άλλη, οι επιχειρηματίες φοβούνται ότι δημιουργείται «κακό προηγούμενο» με έναν από τους μεγαλύτερους ταξιδιωτικούς οργανισμούς, ο οποίος δεν θα διστάσει ακόμη και να διακόψει εντελώς τη συνεργασία του μαζί τους.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε