Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πλαστά τιμολόγια 25 εκατ. ευρώ

Πλαστά τιμολόγια 25 εκατ. ευρώ

Στο “κόλπο” ένας συνταξιούχος του ΟΓΑ και ο γιος του

Πλαστά τιμολόγια ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ είχε εκδώσει συνταξιούχος του ΟΓΑ μέσω εταιρείας “μαϊμού”, από το 2003 μέχρι το 2006.

Ο υπερήλικας συνταξιούχος είχε συστήσει στην Καρδίτσα τεχνική εταιρεία, η οποία δεν δραστηριοποιήθηκε ποτέ και δεν απασχόλησε κανένα εργαζόμενο.
Εξέδωσε όμως πλήθος από εικονικά φορολογικά στοιχεία. Με τον τρόπο αυτό , οι εταιρείες-πελάτες εμφάνιζαν υψηλές δαπάνες και ωφελούνταν από τη μη καταβολή ΦΠΑ και φόρου εισοδήματος.

 Από την έρευνα προέκυψε ακόμη ότι πίσω από τον συνταξιούχο κρυβόταν ο γιος του, ο οποίος δραστηριοποιείται στο γενικό εμπόριο. Είχε μάλιστα συστήσει και άλλη εταιρεία, για την οποία δεν επέδειξε κανένα φορολογικό στοιχείο.

Η τεχνική εταιρεία είχε συνεργασία και με άλλη εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, στην οποία έχουν ήδη καταλογισθεί πρόστιμα 60 εκατ. ευρώ, για την έκδοση πλαστών – εικονικών φορολογικών στοιχείων.

Την υπόθεση αποκάλυψε η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας, της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων.

Η εταιρεία “μαϊμού” δεν υπέβαλε ποτέ δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος και ΦΠΑ στο ελληνικό δημόσιο. Τώρα καλείται να πληρώσει πρόστιμο άνω των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Στο ποσό αυτό προστίθεται και ο ΦΠΑ που δεν έχει αποδοθεί και ξεπερνά τα 5 εκατομμύρια ευρώ.

Μ. Μπαγιώτα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε