Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

“Πλήγμα για το Ελληνικό φάρμακο ο νόμος Κατσέλη”

“Πλήγμα για το  Ελληνικό φάρμακο ο νόμος Κατσέλη”

Αντιδρά ο σύνδεσμος φαρμακευτικών επιχειρήσεων και οι ιατρικοί επισκέπτες στη μείωση της τιμής των φαρμάκων

Απολύσεις εργαζομένων θα φέρει ο νόμος που προωθεί η υπουργός οικονομικών Λ. Κατσέλη για μείωση της τιμής των φαρμάκων έως και 40% λένε όσοι εργάζονται στον κλάδο.

Όμως η μείωση της τίμης δεν θα είναι η μοναδική παρενέργεια. Σύμφωνα με τους ιατρικούς επισκέπτες αν πληγεί το Ελληνικό φάρμακο τότε θα ανοίξουν διάπλατα οι πόρτες για την “εισαγωγή φθηνών φαρμάκων αμφιβόλου ποιότητας” από τρίτες χώρες. Η μείωση του κόστος στην αγορά φαρμάκου θα είναι παροδική υποστηρίζουν καθώς τα Ελληνικά φάρμακα σε ορισμένες περιπτώσεις θα αντικατασταθούν  από άλλα ακριβότερα.

Επιστολή προς την υπουργό έστειλε η ένωση φαρμακευτικών επιχειρήσεων Ελλάδος στην οποία επισημαίνουν πως μόνη βιώσιμη λύση είναι η απελευθέρωση της τιμής του φαρμάκου στον ελεύθερο ανταγωνισμό και ο καθορισμός χαμηλότερης τιμής που θα αφορά στα ασφαλιστικά ταμεία. Μόνο έτσι, υποστηρίζουν οι επιχειρηματίες στο χώρο του φαρμάκου, θα εξασφαλιστεί η επάρκεια σκευασμάτων στην αγορά και θα αποτραπεί η αντικατάσταση φθηνών και καταξιωμένων φαρμάκων με άλλα ακριβότερα.    

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε