Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πλημμύρισαν Τρίκαλα και Θεσσαλονίκη!

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Πλημμύρισαν καλλιέργειες, σπίτια και καταστήματα – Δρόμοι μετατράπηκαν σε ποτάμια και δημιουργήθηκε κυκλοφοριακό χάος…

Στη Θεσσαλονίκη η ισχυρή καταιγίδα σημειώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι, κράτησε μισή ώρα, ενώ κατά τόπους έπεσε χαλάζι. Εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης, έξι υπόγεια καταστήματα και σπίτια πλημμύρισαν στην ανατολική πλευρά της πόλης και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας για την άντληση των υδάτων.

Οι δρόμοι γρήγορα μετατράπηκαν σε ποτάμια και αρκετά φρεάτια βούλωσαν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων.

Στα Τρίκαλα, οι ισχυρές πρωινές βροχοπτώσεις, στάθηκαν αφορμή να πλημμυρίσουν δεκάδες στρέμματα καλλιεργούμενων εκτάσεων με βαμβάκι και σιτηρά, στην ευρύτερη περιοχή της Φαρκαδόνας.

Οι σφοδρές καταιγίδες έπληξαν τα δημοτικά διαμερίσματα της Πηνειάδας, του Ζάρκου, της Φαρκαδόνας και του Κεραμιδίου. Τα αρδευτικά κανάλια που βρίσκονται στην περιοχή δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα ορμητικά νερά,
 με αποτελέσματα να σημειωθεί υπερχείλιση και να βυθιστούν εκατοντάδες στρέμματα καλλιεργειών.

Αγρότες κάνουν λόγο για ζημιές σε εκατοντάδες στρέμματα, δίνοντας βαρύτητα στα σιτηρά που βρίσκονται, λίγες μονάχα ημέρες, πριν την συγκομιδή τους. Οι ισχυρές βροχές είναι πιθανόν, σύμφωνα με τους αγρότες, να προκαλέσουν και την υπερχείλιση του Πηνειού ποταμού.
 
Από την πλευρά της η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της νομαρχίας Τρικάλων, ο προϊστάμενος του τμήματος Ευάγγελος Μαμαλης και οι υπάλληλοι βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν, αν απαιτηθεί τις επόμενες ώρες.

Δείτε σε αυτό το βίντεο την πρόγνωση του καιρού μέχρι το βράδυ της Κυριακής…

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε