Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Πληρωμή φόρου… σε αναμονή! Απίστευτο βίντεο: Βήμα – βήμα η απάτη για να μην κόβουν αποδείξεις! 48ωρο “λουκέτο” και 7.750 ευρώ πρόστιμο!

Πληρωμή φόρου… σε αναμονή! Απίστευτο βίντεο: Βήμα – βήμα η απάτη για να μην κόβουν αποδείξεις! 48ωρο “λουκέτο” και 7.750 ευρώ πρόστιμο!

– Σε αναψυκτήριο στο ΚΤΕΛ Κέρκυρας το τελευταίο κρούσμα φοροδιαφυγής
– Δείτε σε βίντεο πως κατάφερναν να κόβουν “εικονικές” αποδείξεις
– Χτυπούσαν κανονικά τα προϊόντα, ωστόσο τα έβαζαν σε “κατάσταση αναμονής”
– Η απόδειξη έβγαινε κανονικά, ωστόσο αργότερα μπορούσαν να την ακυρώσουν!
– Δείτε σε βίντεο πως γινόταν η απάτη

Το ότι στη χώρα μας έχουμε -εδώ και πολλά χρόνια- μετατρέψει την φοροδιαφυγή σε… επιστήμη είναι δεδομένο. Ενδεικτικό είναι πως δεν υπάρχει πολιτικός αρχηγός μετά την μεταπολίτευση που δεν… υποσχέθηκε πως θα “πατάξει την φοροδιαφυγή”.

Όπως φαίνεται όμως το φαινόμενο αυτό έχει… βαθιές ρίζες και το μέτρο του 48ωρου “λουκέτου” συνεχίζει να επιβάλλεται… κατά ριπάς από την Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.

Το… κόλπο

Το τελευταίο κρούσμα έγινε σε αναψυκτήριο του ΚΤΕΛ στην Κέρκυρα. Εκεί όπου παρατηρήθηκε ένα “τέχνασμα” μέσω του ηλεκτρονικού υπολογιστή για να μην κόβονται αποδείξεις.

Τι έκαναν; Ουσιαστικά έβαζαν τις αποδείξεις “σε αναμονή”. Χτυπούσαν δηλαδή τα προϊόντα που ζητούσαν οι πελάτες, το σύνολο έβγαινε κανονικά, ωστόσο υπήρχε μια επιλογή που ονομάζονταν “σε αναμονή”.

Έτσι, λοιπόν, μπορεί η απόδειξη να εκδίδονταν κανονικά, ωστόσο δεν υπήρχε καταχωρημένη και το βράδυ μπορούσαν να την ακυρώσουν και ουσιαστικά να είναι σαν… να μην υπήρξε ποτέ!

Για την ιστορία να πούμε πως στην συγκεκριμένη επιχείρηση επεβλήθη το 48ωρο “λουκέτο” αλλά και μεγάλα χρηματικά πρόστιμα.

Πιο συγκεκριμένα:

5.000 ευρώ πρόστιμο γιατί η επιχείρηση παρέκαμψε τη νόμιμη διαδικασπία για τις αποδείξεις των ταμειακών μηχανών
2.500 πρόστιμο για μη επίδειξη βιβλίων
250 πρόστιμο ευρώ για ΦΠΑ

Δείτε στο παρακάτω βίντεο πως ακριβώς γινόταν η απάτη

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε