Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

Πληρώνουμε 300.000 κάθε Κυριακή !

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

 

Τόσο κοστίζει στους φορολογούμενους μια…

συνηθισμένη ποδοσφαιρική Κυριακή, για τις μετακινήσεις και τις αμοιβές περίπου 2500 αστυνομικών και 438 οχημάτων της ΕΛ.ΑΣ.

Την τεράστια επιβάρυνση αποκάλυψε με ανακοίνωσή του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μ. Χρυσοχοϊδης που εγκάλεσε τις ΠΑΕ για υποκρισία:

 

“Είναι υποκριτικό, με αφορμή τα χθεσινά επεισόδια(σ.σ. της Κυριακής), οι ΠΑΕ να εγκαλούν τις αστυνομικές Αρχές και την Πολιτεία, προσδοκώντας έτσι να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους”, σημειώνει ο Υπουργός και διευκρινίζει:

“Τέθηκαν επί ποδός 2.420 αστυνομικοί, έχοντας στη διάθεσή τους 438 οχήματα, με το συνολικό κόστος για τον κρατικό προϋπολογισμό να ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ειρηνική διεξαγωγή των αγώνων. Ωστόσο οι ΠΑΕ δεν στέκονται στο ύψος των περιστάσεων, με αποτέλεσμα η μετατροπή των αγώνων σε πολεμικές αναμετρήσεις, να είναι σύνηθες φαινόμενο” υπογραμμίζει ο κ.Χρυσοχοϊδης.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμη ότι η αστυνομία δεν πρόκειται να επιτρέψει τις μετακινήσεις οργανωμένων οπαδών και ότι θα προταθεί στο υπουργείο Πολιτισμού να απαγορευτεί διάθεση εισιτηρίων στις φιλοξενούμενες ομάδες.

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε