Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ποια επαγγέλματα παίρνουν σειρά ως… “κλειστά”

(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ EUROKINISSI)

Οδοντίατροι, οδηγοί ταξί, δικαστικοί επιμελητές, υδραυλικοί, αρτοποιοί και αισθητικοί

μετά την ενσωμάτωση της κοινοτικής οδηγίας μπαίνουν στη λίστα με τα επαγγέλματα για τα οποία η τρόικα ζητά να απελευθερωθούν οι υπηρεσίες τους.
Οι αλλαγές σύμφωνα με τις απαιτήσεις της τρόικας θα πρέπει να έχουν γίνει μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2011.
Πρώτοι που ανησυχούν πλέον είναι οι οδηγοί και οι ιδιοκτήτες ταξί καθώς η ενδεχόμενη απελευθέρωση του αριθμού των αδειών θα “μπλοκάρει” όπως λένε το επάγγελμα. Ήδη όπως αναφέρουν ο κλάδος έχει κορεστεί καθώς μονάχα στην Αθήνα κυκλοφορούν 13.500 ταξί.
Τρέμουν στο ενδεχόμενο να πάρει σειρά και το δικό τους επάγγελμα οι δικαστικοί επιμελητές μέσω της κατάργησης του “τιμοκαταλόγου” του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις υπηρεσίες που παρέχουν.
Η επιτροπή Ανταγωνισμού δεν έχει κάνει δεκτό το αίτημα των οδοντιάτρων για την κατοχύρωση κατώτατων τιμών και έτσι φοβούνται ότι και το επάγγελμα του οδοντιάτρου θα θεωρηθεί “κλειστό” και θα υπάρξουν αλλαγές.
Οι αισθητικοί ίσως πάρουν σειρά με την κατάργηση της προϋπόθεσης της διετούς εμπειρίας για το άνοιγμα κέντρου αισθητικής, ενώ και η απλούστευση της έκδοσης άδειας των υδραυλικών προκαλεί αναταραχή και σε αυτόν τον κλάδο.
Τρόμος μπροστά στο άγνωστο και για τους αρτοποιούς καθώς στην περίπτωση που θεωρηθεί ως ¨κλειστό” και το δικό τους επάγγελμα δεν γνωρίζουν καν ποιες θα είναι οι αλλαγές και τι θα σημάνει για τον κλάδο η απελευθέρωση.

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε