Πέμπτη, 28 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ποια μέθοδος αποκαλύπτει τον αριθμό των τριχοθυλακίων που επαναφύτρωσαν μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE;

Ποια μέθοδος αποκαλύπτει τον αριθμό των τριχοθυλακίων που επαναφύτρωσαν μετά τη μεταμόσχευση μαλλιών FUE;

Τέλος στη μεγάλη ανησυχία όσων ενδιαφέρονται να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μαλλιών έρχεται να δώσει μία νέα μέθοδος, που απαντάει με ακρίβεια πόσα τριχοθυλάκια επαναφύτρωσαν μετά την εμφύτευσή τους στις αραιωμένες περιοχές. Ο αριθμός αυτός παρέμενε μέχρι πρότινος ένα «γκρίζο» σημείο στις μεταμοσχεύσεις μαλλιών, παρά το γεγονός ότι αποτελεί ουσιαστικά το «φλέγον» ζήτημα για τους ενδιαφερόμενους.

Ο αριθμός των εκφυόμενων τριχοθυλακίων είναι σε μεγάλο βαθμό καθοριστικός για το αποτέλεσμα, αφού βασικός στόχος είναι πάντα η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πυκνότητα στις αραιωμένες περιοχές. Μέχρι πρόσφατα, ο αριθμός αυτός δεν μπορούσε να διασταυρωθεί, αφού δεν υπήρχε ένα αντικειμενικό και αξιόπιστο εργαλείο για την καταμέτρηση των τριχοθυλακίων. Ελλείψει του εργαλείου αυτού, οι ενδιαφερόμενοι διακατέχονταν από καχυποψία σχετικά με το αν τελικά θα τους εμφυτεύονταν όσα τριχοθυλάκια είχαν συμφωνήσει και είχαν πληρώσει, αλλά και πόσα τελικά από αυτά θα επαναφύτρωναν, αφού είναι γνωστό ότι κάποια δεν επιβιώνουν κατά τη μεταφορά τους.

Τέλος στις αμφιβολίες

Τις αμφιβολίες αυτές ήρθε να ξεδιαλύνει μία νέα μέθοδος μεταμόσχευσης μαλλιών, η «Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE”, που δεν αφήνει περιθώρια για καχυποψίες ή παρεξηγήσεις σε ό,τι αφορά τον αριθμό των εκφυομένων τριχοθυλακίων. Η μέθοδος βασίζεται στην εξέταση της τριχοσκόπησης και σε ένα εξελιγμένο επιστημονικό λογισμικό πρόγραμμα (IQ software) που μπορούν να απαντήσουν με απόλυτη ακρίβεια πόσα τριχοθυλάκια έχουν επαναφυτρώσει στις αραιωμένες περιοχές.

Με την τριχοσκόπηση, μελετώνται τα τριχοθυλάκια ανά τετραγωνικό εκατοστό του τριχωτού της κεφαλής και χάρη στην αυτοματοποιημένη καταμέτρηση που γίνεται από το λογισμικό πρόγραμμα, μπορεί να μάθεις κανείς άμεσα πόσα τριχοθυλάκια υπήρχαν πριν τη μεταμόσχευση μαλλιών, πόσα υπάρχουν μετά, και πόσα από αυτά παράγουν υγιείς τρίχες. Τα αποτελέσματα παρουσιάζονται με στατιστικές μετρήσεις και συγκριτικές εικόνες «πριν και μετά» τη μεταμόσχευση μαλλιών.

Ακόμα και στην περίπτωση που διαπιστωθεί ότι κάποια τριχοθυλάκια δεν επαναφύτρωσαν (πέραν μιας μικρής φυσικής αποδεκτής απόκλισης της τάξης του 5%), πραγματοποιείται συμπληρωματική FUE χωρίς χρέωση, καθώς κάθε «Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE» συνοδεύεται από “Guarantee per follicle” (εγγύηση ανά τριχοθυλάκιο).

Άριστος σχεδιασμός, φυσικό αποτέλεσμα

Αξίζει να σημειωθεί ότι με την «Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE», πραγματοποιείται και άριστος σχεδιασμός της μεταμόσχευσης μαλλιών, αφού η τριχοσκόπηση παίζει καθοριστικό ρόλο τόσο στην αξιολόγηση των δυνατοτήτων της δότριας περιοχής, όσο και στη διερεύνηση των αναγκών κάλυψης της λήπτριας περιοχής. Αφού συγκεντρωθούν σημαντικά στοιχεία για τον αριθμό, το μέγεθος και τις αποστάσεις μεταξύ των τριχοθυλακίων, αποφασίζεται ο ακριβής αριθμός τριχοθυλακίων που θα μεταφερθούν και σχεδιάζεται βήμα-βήμα η κατανομή τους έτσι ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα.

Η διαδικασία είναι ανώδυνη, δεν απαιτεί ράμματα ή χρόνο αποθεραπείας, δεν αφήνει ουλές ή σημάδια, και προσφέρει απολύτως φυσικό αποτέλεσμα. Σε αυτά τα σημεία άλλωστε υπερέχει η μέθοδος εξαγωγής μεμονωμένων τριχοθυλακίων (FUE) έναντι της μεθόδου εξαγωγής λωρίδας δέρματος (Strip), που αν και ξεπερασμένη, εφαρμόζεται ακόμα στις μέρες μας.

Με την «Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE», εξασφαλίζεται η μέγιστη αξιοποίηση της δότριας περιοχής και η βέλτιστη κάλυψη των αραιωμένων περιοχών. Κι αυτό είναι κάτι που, όπως αναλύθηκε παραπάνω, μπορεί να αποδειχθεί ανά πάσα στιγμή σε όσους πάρουν την απόφαση να προχωρήσουν σε μεταμόσχευση μαλλιών και να αλλάξουν την εμφάνιση, αλλά και την ψυχολογία τους.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την «Τριχοσκοπικά Ελεγχόμενη FUE» μπορείτε να διαβάσετε εδώ: www.iqhair.com. Ή να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο:

Dr. Χριστόφορος Τζερμιάς
Δερματολόγος

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε