Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΕΝΦΙΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 18 Αθήνα Αναλυτικά

Ποιές αποδείξεις θα περνούν στην Εφορία

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 08.01.2010 | 10:55
Πρώτη δημοσίευση: 08.01.2010 | 10:34

Τη διαβεβαίωση πως όλες οι αποδείξεις που θα συλλέγουν οι...

φορολογούμενοι θα αξιοποιηθούν -και πέραν του αφορολόγητου- έδωσε ο υπουργός Οικονομικών.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου δήλωσε πως υπάρχει ένα «κίνημα αποδείξεων» και έκανε λόγο για κουλτούρα που διαμορφώνεται στη βάση της αρχής «όποιος δεν κόβει απόδειξη κλέβει τον φορολογούμενο». 
Ωστόσο ακόμη δεν είναι απολύτως σαφές ποιές αποδείξεις θα εκπίπτουν από το εισόδημα και πως, με αποτέλεσμα κάθε μέρα να "σκάει" και κάτι καινούργιο.
 
Ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι θα μετράνε όλες οι αποδείξεις -εκτός των ΔΕΚΟ και των μεγάλων αγορών, όπως τα ΙΧ- και πως ένα μόνο μέρος του αφορολόγητου θα συνδέεται με τις αποδείξεις. Το ποσό των αποδείξεων που θα συνδέονται με το αφορολόγητο θα είναι ανάλογο του εισοδήματος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε πως καμία απόδειξη δεν θα πάει χαμένη και σημείωσε πως ο τρόπος με τον οποίο θα αξιοποιούνται και πέραν του αφορολόγητου είναι προς εξέταση. Υπογράμμισε δε ότι οι αποδείξεις από επαγγελματικές κατηγορίες που είναι γνωστό ότι φοροδιαφεύγουν θα προσμετρώνται με πιο ενισχυμένο τρόπο.
Ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε ότι οι φορολογικές δηλώσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά. Όποιος δεν έχει τις σχετικές γνώσεις ή δεν διαθέτει υπολογιστή, θα μπορεί να απευθύνεται στα ΚΕΠ, επισήμανε.
Ο κ. Παπακωνσταντίνου διευκρίνισε πάντως ότι η πλειοψηφία των φορολογουμένων που είναι οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι θα πάρουν μεγάλη ανάσα καθώς θα υπάρξει προεκκαθάριση από το ίδιο το υπουργείο με αποτέλεσμα η διαδικασία υποβολής της δήλωσης να απλοποιηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.
Tags: TAXISNET


   Διαδώστε αυτό το άρθρο
iconΣχετικά άρθρα
  1. Περιμένετε επιστροφή φόρου; Μπείτε στο TAXISNET! Περιμένετε επιστροφή φόρου; Μπείτε στο TAXISNET!
  2. Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Taxis Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του Taxis
  3. Πόθεν έσχες: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε τη δήλωση ηλεκτρονικά Πόθεν έσχες: Βήμα - βήμα πως θα κάνετε τη δήλωση ηλεκτρονικά
  4. Επίδομα θέρμανσης – Ποιοι το δικαιούνται Επίδομα θέρμανσης – Ποιοι το δικαιούνται
  5. Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9 Άνοιξε η ηλεκτρονική εφαρμογή για τις τροποποιητικές δηλώσεις Ε9
  6. Ε9: Από σήμερα οι διορθώσεις στο taxisnet Ε9: Από σήμερα οι διορθώσεις στο taxisnet
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook