Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Ποιες είναι οι άμεσες εκκρεμότητες της Ελλάδας

Κι ενώ οι διεργασίες για κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας συνεχίζονται αλλά με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς να “παίζουν” με το μέλλον της χώρας, τα θέματα της Ελλάδας τρέχουν.

Οι εκκρεμότητες που έχει η Ελλάδα είναι οι εξής:

– 6η δόση: Τα 8 δισ. ευρώ δεν πρόεκιται να μπουν στα ταμεία, αν δεν πραγματοποιηθούν οι δεσμεύσεις που έχει πάρει η Ελλάδα, στη Σύνοδο Κορυφής. Τα διαθέσιμα του δημοσίου διαρκούν έως τις 10 Δεκεμβρίου υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις και πλέον η δόση αναμένεται για τις 15 Δεκεμβρίου.

– Προϋπολογισμός: Με βάση το Σύνταγμα πρέπει να έχει κατατεθεί την άλλη εβδομάδα.

– Υπογραφή δανειακής σύμβασης

– Κλείσιμο ή συρρίκνωση ΔΕΚΟ

– Υλοποίηση της εφεδρείας με ειδοποίηση των υπαλλήλων

– Νέα λίστα φαρμάκων

– Παρεμβάσεις στις αναπηρικές συντάξεις

Απαιτείται άμεση αντίδραση για τα έσοδα που σύμφωνα με πληροφορίες επλήγησαν τον Οκτώβριο απο τις απεργίες. Σε διαφορετική περίπτωση ο στόχος για το έλλειμα είναι στον αέρα και αυτό σημαίνει οτι το μνημόνιο θα εμπεριέχει περισσότερα μέτρα για το 2012.

Ταυτόχρονα, υπάρχει σημαντικό πρόβλημα με τη ρευστότητα στην αγορά καθώς οι τράπεζες περιμένουν την 6η δόση ενώ πρόβλημα παρουσιάζεται και για όσους ήθελαν να μετάσχουν σε προγράμματα του ΕΣΠΑ.

Τέλος, η κυβέρνηση έχει σταματήσει σχεδόν όλες τις πληρωμές εκτός απο μισθούς και συντάξεις και περιμένει τα έσοδα από τις άδειες του ΟΠΑΠ, τα έσοδα από τις δηλώσεις ΦΠΑ, τα εισπρακτικά μέτρα και τα κοινοτικά ταμεία.

Διαβάστε

Τελεσίγραφο Ρεν για κυβέρνηση σωτηρίας σήμερα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε