Πέμπτη, 2 Μαΐ
18oC Αθήνα

Ποινικές διώξεις σε συλληφθέντες των επεισοδίων

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Επτά άτομα κατηγορούνται για διατάραξη κοινή ειρήνης κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών. Τρεις παραπέμπονται σε δίκη με πλημμεληματικές κατηγορίες.

Δώδεκα άτομα που συνελήφθησαν στα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας, εκ των οποίων οι δυο ανήλικοι που παραπέμφθηκαν σε εισαγγελέα ανηλίκων, οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία την Πέμπτη.

Επτά άτομα παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή με ποινική δίωξη που ασκήθηκε, κατά περίπτωση, σε βάρος τους, για τα κακουργήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, από δράστη με καλυμμένο πρόσωπο και κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Οι υπόλοιποι τρεις παραπέμφθηκαν σε δίκη με τις πλημμεληματικές κατηγορίες, ανά περίπτωση, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατά συρροή, αντίσταση κατά της αρχής, εξύβριση, απείθεια και παράνομη οπλοφορία, καθώς στην κατοχή κάποιων εξ’ αυτών βρέθηκαν ρόπαλα, μαχαίρια, μεταλλική γροθιά και άλλα.

Στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων είχαν συγκεντρωθεί μερικές δεκάδες φίλοι των συλληφθέντων, για συμπαράσταση, οι οποίοι κατά την προσαγωγή και αποχώρησή τους από το εισαγγελικό γραφείο φώναζαν συνθήματα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αναγνώρισαν 3 αστυνομικούς που χτυπούσαν διαδηλωτές – Τέθηκαν σε διαθεσιμότητα!

Ποιός είναι ο 31χρονος Γιάννης Καυκάς που χτυπήθηκε βάναυσα στην χθεσινή πορεία

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε