Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ποιοί είναι οι Άγιοι Προστάτες για εγκυμοσύνη, τοκετό και παιδιά

Ποιοί είναι οι Άγιοι Προστάτες για εγκυμοσύνη, τοκετό και παιδιά

Όλοι οι Άγιοι της Εκκλησίας είναι ευσπλαχνικοί απέναντι των ανθρώπων. Ωστόσο, μέσα από τη μακρόχρονη παράδοση μας, ο λαός έχει χαρακτηρίσει κάποιους Αγίους Προστάτες υπέρ κάποιων ανθρώπων ή κατηγοριών.

Υπάρχουν, λοιπόν, Άγιοι Προστάτες για την εγκυμοσύνη, τον τοκετό αλλά και τα παιδιά, όπως Άγιος Δομέτιος που βοηθά τα άτεκνα ζευγάρια να αποκτήσουν παιδί, η Αγία Δόμνα η προστάτιδα των ετοιμόγενων γυναικών, αλλά και των μαιών ή και η Οσία Ειρήνη Χρυσοβαλάντου, με την οποία συνδέονται πολλά θαύματα κυρίως σε προβλήματα γονιμότητας. Άγιοι προστάτες για εγκυμοσύνη, τοκετό και παιδιά:

Αζαρίας: Εορτάζει στις 3 Φεβρουαρίου και είναι προστάτης των εμβρύων.

Αιμιλιανός : Εορτάζει στις 18 Ιουλίου. Προστάτης των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην ομιλία. Κυριευμένος από την ένθερμη πίστη του, μπήκε σε έναν ειδωλολατρικό ναό και κατέστρεψε τα αγάλματα. Για αυτή του την πράξη καταδικάσθηκε στην πυρά.

Ακίνδυνος: Εορτάζει στις 2 Νοεμβρίου. Προστάτης των παιδιών, τα προφυλάσσει από τους κινδύνους. Έζησε στην Περσία επί εποχής Μεγάλου Κωνσταντίνου, όπου μαζί με τον Πηγάσιο και τον Ανεμπόδιστο δίδασκαν τον Χριστιανισμό. Συνελήφθησαν, τους έριξαν στη θάλασσα μέσα σε ένα σάκο από όπου βγήκαν σώοι, αλλά τελικά τους έκαψαν σε καμίνι.

Διαβάστε περισσότερα στο www.dogma.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε