Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Ποιοί είναι οι συλληφθέντες – Ποιές κατηγορίες αντιμετωπίζουν

– Κατηγορούνται για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση χωρίς να κατονομάζεται
– Πήραν προθεσμία για να απολογηθούν αύριο
– Πως έφτασε στα ίχνη τους η Αντιτρομοκρατική
– Τι είπαν οι ίδιοι στον εισαγγελέα

Προθεσμία για την Τρίτη το πρωί πήραν για τις απολογίες τους και οι έξι κατηγορούμενοι για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση από τον 31ο τακτικό ανακριτή ο οποίος ανέλαβε την δικογραφία για την υπόθεση. Σύμφωνα με τους συνηγόρους τους οι κατηγορούμενοι πρόκειται να ζητήσουν την Τρίτη νέα προθεσμία ώστε να ενημερωθούν για την δικογραφία και τα κατηγορητήρια που θα συνταχθούν σε βάρος τους.

Και οι έξι αντιμετωπίζουν τρεις κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και σύμφωνα με την δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος τους είναι μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης η οποία δεν προσδιορίζεται μέχρι να ολοκληρωθούν όλες οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Ποιοί είναι οι συλληφθέντες

Ο 21 χρόνων Αλέξανδρος Μητρούσιας γεννήθηκε στο Μαρούσι και στο παρελθόν είχε προσαχθεί για επεισόδια. Τα αποτυπώματά του εντοπίστηκαν στη γιάφκα της “Συνωμοσίας” στην οδό 25ης Μαρτίου στο Χαλάνδρι και απο τότε ήταν καταζητούμενος για συμμετοχή στην οργάνωση.

Ο 26χρονος Κωνσταντίνος Σακκάς, γεννημένος κι αυτός στο Μαρούσι είχε εξετασθεί ως ύποπτος για συμμετοχή στους “Ληστές με τα Μάυρα” και μετά από ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στου Γκύζη, χωρίς να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία σε βάρος του.

Ο 30χρονος Γιώργος Καραγιαννίδης, ο δεύτερος καταζητούμενος για συμμετοχή στη “Συνωμοσία”, εκτός από αποτυπώματα στη γιάφκα του Χαλανδρίου, είχαν προκύψει στοιχεία ότι ήταν το άτομο που είχε αγοράσει “κατσαρόλες” από γνωστό πολυκατάστημα λίγες ημέρες πριν από την βομβιστική επίθεση στο γραφείο και σπίτι της Λούκα Κατσέλη στο Κολωνάκι. Ο Γ. Καραγιαννίδης σύμφωνα με διαρροές αξιωματικών της Αντιτρομοκρατικής , απεικονίζεται μαζί με τον Γεράσιμο Τσάκαλο και άλλο ένα άτομο σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας στον σταθμό του ΗΣΑΠ της Βικτώριας, λίγο πριν την βομβιστική επίθεση σε κάδο απορριμμάτων της οδού Γκυιλφόρδου στις 2 Οκτωβρίου 2009, λίγα μέτρα μακριά από την προεκλογική ομιλία του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή στο Πεδίο του Άρεως. Οπως λένε οι αξιωματικοί οι Καραγιαννίδης και Σακκάς είναι αυτοί που νοίκιασαν το διαμέρισμα και γκαράζ της Ν. Σμύρνης, το διαμέρισμα του Αγρινίου αλλά και αυτό του Πειραιά, όπου εμφανίστηκαν στον ιδιοκτήτη πριν από περίπου 1,5 μήνα ως Κύπριοι φοιτητές προπληρώνοντας μάλιστα τα νοίκια και τα κοινόχρηστα 3 μηνών.

Η 26χρονη Στυλιανή Αντωνίου φέρεται από τους αξιωματικούς της Αντιτρομοκρατικής, φίλη νεαρού που είχε συλληφθεί για τη ληστεία τράπεζας στου Γκύζη και έχει αποφυλακιστεί. Σύμφωνα με την αστυνομία η κοπέλα πριν από ένα χρόνο είχε νοικιάσει το διαμέρισμα της Καλλιθέας. Είχε εμφανιστεί μαζί με μια γυναίκα που την παρουσίασε ως μητέρα της, ενώ έδωσε τα στοιχεία “Παπαδομανωλάκη”. Ήταν τακτική στις πληρωμένες ενοικίων και κοινοχρήστων και δεχόταν τις τακτικές επισκέψεις ενός νεαρού.

Ο Χρήστος Πολίτης 31 χρόνων, δύο μέρες πριν την σύλληψή του, στις 2 Δεκεμβρίου, κλήθηκε και εξετάστηκε από τον αρμόδιο ανακριτή για εμπρηστική επίθεση τον Μάιο του 2008 πίσω από το Εφετείο Αθηνών και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ενώ την ευθύνη είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση “Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής”.

Ο 26χρονος Κωνσταντίνος Μιχαήλ που συνελήφθη στη Σητεία, είναι σπουδαστής σχολής διατροφής και διαιτολογίας και δεν έχει γίνει γνωστό αν έχει απασχολήσει τις διωκτικές αρχές.

Πώς έγιναν οι συλλήψεις

Πρίν απο περίπου ενάμιση μήνα οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής εντόπισαν φιλικό πρόσωπο, καταζητούμενο για συμμετοχή στη “Συνωμοσία”, το οποίο τους οδήγησε σε αρκετές από τις τοποθεσίες που αποκαλύφθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου. Επίσης, υπήρχε και υποκλαπείσα συνομιλία έγκλειστου των φυλακών Λάρισας με νεαρό που είχε αποφυλακισθεί για τη συμμετοχή του σε ληστεία τράπεζας του Γκύζη, η οποία βοήθησε σημαντικά τις έρευνες. Ακολούθησαν οι συλλήψεις των Παναγιώτη Αργυρού και Γεράσιμου Τσάκαλου για την αποστολή των εκρηκτικών φακέλων, όπου από τις τηλεκάρτες που είχαν στην κατοχή τους και κάποια άλλα στοιχεία, επιβεβαιώθηκαν κάποιες πληροφορίες.

Το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής φαίνεται να δόθηκε στους αστυνομικούς η έγκριση να ενεργήσουν άμεσα καθώς κάποιες παρακολουθήσεις προσώπων, είχαν κάνει τους αστυνομικούς να πιστεύουν πως οι ύποπτοι ετοίμαζαν κάποια αιματηρή ενέραγεια.

Από τις το μεσημέρι του Σαββάτου ξεκίνησαν οι αστυνομικές επιχειρήσεις από την οδό Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, όπου σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ, συνελήφθη ο Χρήστος Πολίτης 31 χρόνων. Ακολούθησε η επέμβαση στο διαμέρισμα και το γκαράζ στη Ν. Σμύρνη, όπου συνελήφθησαν οι Μητρούσιας και Σακκάς. Παράλληλα, πραγματοποιούνται αστυνομικές επεμβάσεις στο διαμέρισμα της Καλλιθέας, όπου συνελήφθη η Στυλιανή Αντωνίου και στον Πειραιά οπου συνελήφθη ο δεύτερος καταζητούμενος για συμμετοχή στη «Συνωμοσία” Γιώργος Καραγιαννίδης 30 χρόνων, λίγο μακρύτερα από το διαμέρισμα της οδού Πραξιτέλους. Οι έρευνες συνεχίστηκαν σε 10 ακόμη σημεία της Αττικής, ενώ αργά το απόγευμα έγιναν αντίστοιχες έρευνες και προσαγωγές ατόμων στο Αγρίνιο και τη Σητεία της Κρήτης, όπου εκεί συνελήφθη ο Δημήτριος Μιχαήλ 26 χρόνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ

Ποιοί είναι οι ”Πυρήνες της φωτιάς” και οι ”Κομμάντος Χρήστος Τσουτσουβής”

Συλλήψεις μετά τις επιθέσεις κουκουλοφόρων – Είχαν από αντιασφυξιογόνες μέχρι τσεκούρια!

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε