Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ποιοι υπάλληλοι θα πάρουν εκλογικό επίδομα

Ποιοι υπάλληλοι θα πάρουν εκλογικό επίδομα

Αυξάνονται οι δικαιούχοι της ειδικής εκλογικής αποζημίωσης μετά την τροπολογία που κατέθεσε ο Υπουργός Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης στο νομοσχέδιο που ρυθμίζει θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης.

Σύμφωνα με την προσθήκη στο νομοσχέδιο, ειδική εκλογική αποζημίωση θα χορηγείται πλέον και στις κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων που «απασχολούνται για την προπαρασκευή και τη διεξαγωγή των βουλευτικών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και κάθε άλλη εκδήλωσης της λαικής ετυμηγορίας», όπως στους υπαλλήλους του εθνικού τυπογραφείου, των περιφερειών και των δήμων.

Το ύψος και ο τρόπος καταβολής του εκλογικού επιδόματος θα καθορίζεται με κοινή υπουργική απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Οικονομικών και θα υπόκειται στις νόμιμες κρατήσεις, καθώς και φορολογία εισοδήματος. Η ίδια υπουργική απόφαση θα ορίζει και τον αριθμό των υπαλλήλων και λειτουργών που απασχολούνται κάθε φορά.

Αναλυτικά εκλογικό επίδομα θα λάβουν:

-Λειτουργοί και υπάλληλοι των υπουργείων Εσωτερικών και Δικαιοσύνης

-Υπάλληλοι του Εθνικού Τυπογραφείου

-Υπάλληλοι των Περιφερειών και των δήμων

– Έφοροι αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής.

– Αντιπρόσωποι δικαστικής αρχής και γραμματείς και διερμηνείς εφορευτικών επιτροπών.

– Υπάλληλοι που απασχολούνται με τη συγκέντρωση, μετάδοση και έκδοση των αποτελεσμάτων των εκλογών.

Υπενθυμίζεται ότι το εκλογικό επίδομα γι΄ αυτή την κατηγορία των εργαζομένων είχε ενσωματωθεί στα έξοδα κίνησης που λάμβαναν οι υπάλλοι των δήμων, που όμως καταργήθηκαν με το νέο μισθολόγιο.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε