Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Ποιος είναι ο Γιώργος Πετζετάκις

Ποιος είναι ο Γιώργος Πετζετάκις

Μία από τις ισχυρότερες εταιρίες της ελληνικής βιομηχανίας που ανήκει σε μία από τις πιο δυνατές οικογένειες της χώρας φτάνει στην παρακμή.

Ένα από τα μέλη της που είχε σημαντική θέση στην κοινωνική ελίτ βρίσκεται με χειροπέδες για οφειλές στο δημόσιο.

Η καλή κοινωνία της Αθήνας αλλά και ο επιχειρηματικός κόσμος σοκαρισμένοι άκουσαν σήμερα την είδηση της σύλληψης του 47χρονου διευθύνοντα συμβούλου της εταιρίας “Πετζετάκις”. Ποιος είναι όμως ο Γιώργος Πετζετάκις;

Γιος του Αμοργιανού χημικού μηχανικού Αριστόβουλου Πετζετάκι, που ήταν ο ιδρυτής της Α. Γ. ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ Α.Ε.. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1964. Είναι απόφοιτος του Boston College στις Η.Π.Α. με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου στα Χρηματοοικονομικά από το London School of Economics στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επίσης, έχει παρακολουθήσει το Owner / President Management Program του Harvard Business Scholl, της Βοστόνης, (Η.Π.Α.). Είναι πατέρας τεσσάρων παιδιών
 

Εντάχθηκε στον Όμιλο το 1986, ενώ το 1991 εξελέγη αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου. Τον Ιανουάριο του 2003 εξελέγη Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου μέχρι τον Ιανουάριο του 2006. Στη διάρκεια της θητείας του, ο Όμιλος επέκτεινε σημαντικά τις δραστηριότητές του μέσω εξαγορών αλλά και υψηλής οργανικής ανάπτυξης, και πλέον κατέχει ηγετική θέση στην παραγωγή ευκάμπτων και σκληρών πλαστικών σωλήνων τόσο στη Νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και στην Νότια Αφρική με ιδιόκτητα εργοστάσια σε 6 χώρες, και εμπορική παρουσία σε περισσότερες από 80 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι την σύλληψή του, διατηρούσε ενεργό ρόλο στην επιχειρηματική κοινότητα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς. Μεταξύ άλλων, είναι αντιπρόεδρος στο Ελληνικό – Λατινοαμερικανικό Επιμελητήριο και έχει διατελέσει μέλος του Γενικού Συμβουλίου του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (Σ.Ε.Β.). Το 2000 παρέλαβε το βραβείο ΚΟΥΡΟΣ για την επίδοση του στον Διεθνή Επιχειρηματικό στίβο και το 2004 ήταν ο αποδέκτης του βραβείου «Best Turnaround Artist of the Year» στα πλαίσια των βραβείων «Best Managers». Το 2005, του απονεμήθηκε το «Βραβείο Διεθνούς Παρουσίας» από το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (Ε.Β.Ε.Α.) για την επίδοση της εταιρείας διεθνώς.

Τέλος, επανεξελέγη Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου το Δεκέμβριο του 2008 με βασικούς στόχους, μεταξύ άλλων, την ενδυνάμωση της χρηματοοικονομικής δομής του Ομίλου  και την βελτίωση της λειτουργίας του.

Στη συνείδηση του κοινού η εταιρία έχει γίνει γνωστή από τα επιτυχημένα τηλεοπτικά σποτ της.

Το χρονικό των προβλημάτων της επιχείρησης ξεκίνησε όταν ο όμιλος από την Ελβετία Javes Services ανέφερε πως στέλνει χρήματα της τάξεως των 24 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση της ελληνικής βιομηχανίας, τα οποία όμως ουδέποτε εκταμιεύτηκαν. Οι εργαζόμενοι εκτός από την επίσχεση εργασίας και τις καταλήψεις στα εργοστάσια, όπως είδατε και μέσα από τα ρεπορτάζ του Newsit, υπέβαλαν και μήνυση επειδή δεν τους έχει καταβληθεί το δώρο του Πάσχα.

Τα τελευταία δύο χρόνια η εταιρία λοιπόν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα, κανείς όμως δεν περίμενε ότι θα έχουν αυτή την κατάληξη. (διαβάστε τη σχετική είδηση) Από σήμερα το πρωί ο άλλωτε επιτυχημένος επιχειρηματίας βρίσκεται σιδεροδέσμιος και αντιμέτωπος με βαριές κατηγορίες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πάνω από 10 επιχειρηματίες στο στόχαστρο για μη καταβολή ΦΠΑ

Mαύρα αυγά τσούγκρισαν οι απλήρωτοι εργαζόμενοι του Πετζετάκι που δεν πήραν ούτε το δώρο του Πάσχα!

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία απλήρωτων εργαζομένων του Πετζετάκι έξω απο τα δικαστήρια

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε