Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Πόλα Ρούπα: Η Εισαγγελία έδωσε σε γιαγιά και θεία άδεια επικοινωνίας με το παιδί της

Πόλα Ρούπα: Η Εισαγγελία έδωσε σε γιαγιά και θεία άδεια επικοινωνίας με το παιδί της

Σε διευκρινίσεις για το θέμα του ανηλίκου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη και τον χειρισμό της υπόθεσης του από τις αρμόδιες αρχές που έχει προκαλέσει την αντίδραση των γονιών του αλλά και επικριτικά δημοσιεύματα προχωρά με ανακοίνωση της η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η Εισαγγελία γνωστοποιεί πως εξετάζεται η αίτηση για τη χορήγηση της προσωρινής επιμέλειας του 6χρόνου στη μητέρα και την αδελφή της Πόλας Ρούπα αλλά πως τους έχει δοθεί άδεια επικοινωνίας με το αγοράκι.

Συγκεκριμένα η Εισαγγελία διευκρινίζει πως “η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με τα ίδια κριτήρια όπως σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία του νοσοκομείου Παίδων αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017.

Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων. Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς. Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά”.

“Το παιδί της Πόλας Ρούπα ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε”

Νωρίτερα, σήμερα (06-01-2017) για την ίδια υπόθεση είχε βγάλει ανακοίνωση και το υπουργείο Δικαιοσύνης. Το υπουργείο ξεκαθάριζε πως ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη δεν συνελήφθη και δεν κρατείται ενώ ανέφερε πως το παιδάκι έχει τεθεί σε καθεστώς προστασίας μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειας του και παρακολουθείται από ειδικούς επιστήμονες.

Να σημειωθεί ότι τόσο η Πόλα Ρούπα όσο και η 25χρονη συνεργός της ολοκλήρωσαν την απολογία τους στον ανακριτή το απόγευμα της Παρασκευής (06-01-2017) και κρίθηκαν προφυλακιστέες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε