Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Πόλα Ρούπα: Σήμερα κρίνεται η τύχη του παιδιού της

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Εξουσιοδοτημένη κοινωνική λειτουργός θα βρεθεί σήμερα στην Καλαμάτα για να εξετάσει το περιβάλλον στο οποίο είναι πιθανό να ζήσει ο γιος των Νίκου Μαζιώτη και Πόλας Ρούπα.

Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, εξουσιοδοτημένη κοινωνική λειτουργός, πρόκειται να μεταβεί στην Καλαμάτα, ώστε να εξετάσει το περιβάλλον όπου θα ζήσει το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη, με τη θεία και τη γιαγιά του, σε περίπτωση που τους δοθεί η επιμέλεια.

Η εξέταση θα γίνει το πρωί του Σαββάτου, στο σπίτι της οικογένειας στην Καλαμάτα.

ΤΑΙΠΕΔ και αποκρατικοποιήσεις στο… στόχαστρο

«Όσο ο μάγειρας είναι σε θέση να «ανακατεύει τα υλικά», τότε η οργάνωση θα παραμένει ενεργή και επικίνδυνη, ασχέτως εάν ο θεωρητικός και επιχειρησιακός «εγκέφαλος» έχει απενεργοποιηθεί, λέει με νόημα στο NewsΙt.gr αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που έχει γνώση των ερευνών.

Το γεγονός της ανακάλυψης, στην γιάφκα του Αλίμου, ποσοτήτων πλαστικού εκρηκτικού, και κυρίως μεγάλης ποσότητας λιπάσματος, κατάλληλο για την παρασκευή του εκρηκτικού «ANFO», οδηγεί τους αστυνομικούς στο συμπέρασμα, πως το γκαράζ της οδού Κύπρου στον Άλιμο, ήταν απλά αποθηκευτικός χώρος, καθώς η γιάφκα με το βαρύ οπλισμό και το «μαγειρείο» για την παρασκευή των βομβών είναι αλλού.

Ίσως τα κλειδιά που έχουν βρεθεί στην κατοχή τόσο της συμβίας του Ν. Μαζιώτη όσο και της 25χρονης συνεργού της, οδηγήσουν έπειτα από κατάλληλη εργαστηριακή εξέταση και σε άλλες γιάφκες της ένοπλης οργάνωσης.

Βασική προϋπόθεση για την άμεση εξέλιξη των ερευνών πάντως, θεωρεί το Αντιτρομοκρατικό Επιτελείο, την δημοσιοποίηση των πλαστών ταυτοτήτων που βρέθηκαν τόσο στο διαμέρισμα της Ρούπα στην Ηλιούπολη, όσο και στο σπίτι της 25χρονης στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου. Κάτι που όμως απαιτεί Εισαγγελική διάταξη για την δημοσιοποίηση προσωπικών στοιχείων.

Στην περίπτωση που δημοσιοποιηθούν άμεσα τα στοιχεία από τις πλαστές ταυτότητες, οι αστυνομικοί ευελπιστούν πως οι ιδιοκτήτες σπιτιών η γκαράζ, που έχουν νοικιάσει το ακίνητο τους σε πρόσωπο με τα συγκεκριμένα στοιχεία, θα τους παρέχουν άμεσα την ενημέρωση ώστε να δράσουν αστραπιαία, καθώς όσο περνά ο καιρός τα υπόλοιπα ασύλληπτα μέλη του νέου «Επαναστατικού Αγώνα» και των παραφυάδων του θα είναι σε θέση να αδειάσουν την γιάφκα και να εξαφανίσουν τα στοιχεία.

Χτυπήματα και πρόσωπα

Το Λιμάνι του Πειραιά, αλλά και το κτήριο που στεγάζεται το ΤΑΙΠΕΔ, φέρεται να είχαν βάλει στόχο η συμβία του Νίκου Μαζιώτη και οι συνεργάτες της.

Χειρόγραφες σημειώσεις, προσχέδια κείμενων με θέμα τις αποκρατικοποιήσεις, αλλά και σχεδιαγράμματα με οδούς κοντά στους δυο «στόχους», έχουν στα χέρια τους οι αστυνομικοί έπειτα από την εξερεύνηση του αρχείου που κρατούσε η Πόλα Ρούπα στο διαμέρισμα της Ηλιούπολης.

Παράλληλα, σε μικρά τετράγωνα χαρτάκια που κρατούσε με επιμέλεια η συλληφθείσα και ανακάλυψε η Αντιτρομοκρατική, αναφέρονται συνολικά 70 ονόματα: εφοπλιστών, επιχειρηματιών, διοικητών ΔΕΚΟ και Δημοσίων Οργανισμών, πολιτικών αλλά και κτηρίων που στεγάζονται πολυεθνικές εταιρείες και πρεσβείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τη στιγμή που η «αντάρτισσα πόλης», κρατούσε όλες αυτές τις σημειώσεις και διατηρούσε απόλυτα τους συνωμοτικούς κανόνες, αν μη τι άλλο σχεδίαζε χτυπήματα, αφού αποδεδειγμένα διέθετε την επιχειρησιακή ικανότητα όπως έχει δείξει στο πρόσφατο παρελθόν σε τουλάχιστον δυο ληστείες και μια απόπειρα απόδρασης του συντρόφου της από τις φυλακές Κορυδαλλού, με ελικόπτερο.

Ρεπορτάζ: Θεοδόσης Πάνου – Κώστας Στάμου

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε