Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πόλεμος! Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες έως την Τρίτη απαντούν όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ

Πόλεμος! Με 24ωρες επαναλαμβανόμενες έως την Τρίτη απαντούν όλοι οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς στην επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ

– Ομπρέλα στις απεργίες αποφασίζει η ΓΣΕΕ απαντώντας στην επίταξη
– Αποφασίστηκαν από αύριο στις 5 το πρωί έως και την Τρίτη 24ωρες επαναλαμβανομενες απεργίες σε Λεωφορεία, Τρόλει και Προαστιακό
– “Εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε λύση αλλά αυτοί είναι δικτάτορες”, λένε οι εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ
– Χατζηδάκης: Δεν μπορούμε να είμαστε όμηροι συντεχνιακών αντιλήψεων – Ανοικτό και το ενδεχόμενο συλλήψεων
– Εργατικά Κέντρα Αθήνας και Πειραιά αποφάσισαν 24ωρη για αύριο σε όλα τα ΜΜΜ και παναττική πανεργατική στάση εργασίας 12.00 – 16.00
ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Με μαύρες σημαίες και κλάρκ πίσω από την είσοδο του αμαξοστασίου του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια, εργαζόμενοι στο ΜΕΤΡΟ αλλά και σε άλλα μέσα μεταφοράς δηλώνουν αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους στον πόλεμο πλεον που τους κήρυξε η κυβέρνηση αποφασίζοντας την επιστράτευσή τους.

Ήδη έχουν αποφασισθεί:

24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες έως και την Τρίτη σε: Λεωφορεία, Τρόλει και Προαστιακό.

Η ΓΣΕΕ συνεδριάζει προκειμένου να αποφασίσει να “καλύψει” τις απεργίες έτσι ώστε να μην κηρυχθούν οι απεργίες παράνομες.

“Από εδώ και πέρα θα το πάμε στα άκρα, μέχρι τέλους. Εμείς καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί λύση, αυτοί όμως δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Είναι δικτάτορες”, είπε στους συναδέλφους του ο Πρόεδρος των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ, Αντώνης Σταματόπουλος.

Την επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ ανακοίνωσε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης μετά την  5ωρη σύσκεψη υπο τον πρωθυπουργό.

Ο υπουργός Ανάπτυξης τόνισε πως η Δικαιοσύνη θα προχωρήσει άμεσα στη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών από συνδικαλιστές οι οποίοι, όπως είπε, προέτρεπαν όλο αυτό το διάστημα τους εργαζόμενους σε απεργίες, παρά το γεγονός ότι είχαν κηρυχθεί παράνομες από τη δικαιοσύνη.

“Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί, οι συνδικαλιστές αποφάσισαν να ακολουθήσουν το δρόμο της τυφλής σύγκρουσης” τόνισε ο κ. Χατζηδάκης.

Από εκείνη την στιγμή άρχισαν να συγκεντρώνονται στο αμαξοστάσιο του ΜΕΤΡΟ στα Σεπόλια εκπρόσωποι εργαζομένων σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

“Η επταετία της χούντας ήταν κομμουνιστές μπροστά τους. Ας έρθουν να μας πάρουν τα κεφάλια. Η συνέλευση των εργαζομένων της ΕΘΕΛ, διακόπηκε και έρχονται όλοι εδώ. Ταμπουρωνόμαστε, θα αντισταθούμε”, δήλωσε στο Newsit, ο Αντώνης Σταματόπουλος Πρόεδρος Σωματείου Εργαζομένων ΜΕΤΡΟ λίγα λεπτά μετά την ανακοίνωση της επιστράτευσης.

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIT:

“Θα νεκρώσουν οι συγκοινωνίες σε όλο το λεκανοπέδιο”, δήλωσε στο Newsit ο Αλέξανδρος Κομίνης από το σωματείο εργαζομένων ΟΑΣΑ .

Ακούστε τη δήλωσή του στο NewsIT:

ΤΟ ΑΜΑΞΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ ΜΕΤΡΟ ΣΤΑ ΣΕΠΟΛΙΑ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΙΜΠ – ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

 

 

Ομπρέλα της ΓΣΕΕ στις απεργίες που εξαγγέλονται σε όλα τα Μέσα Μεταφοράς μετά την απόφαση για επιστράτευση των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ

ΣΥΡΙΖΑ: Έβαλαν τα χακί για νέο πραξικόπημα

Το παρασκήνιο της απόφασης για επίταξη – Διαφώνησε αλλά δεν έθεσε βέτο η ΔΗΜΑΡ

Επίταξη των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ αποφάσισε η κυβέρνηση – Εργαζόμενοι: “Ελάτε να μας πάρετε!”

Βροχή και απεργία κάνουν δύσκολη τη ζωή των οδηγών – Μποτιλιάρισμα παντού

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε