Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πολιτική επιστράτευση ακούμε αλλά πολιτική επιστράτευση δεν βλέπουμε

,,

– “Ανεφάρμοστη η πολιτική επιστράτευση”, λέει η ΠΟΕ ΟΤΑ
– 171 οδηγούς και 500 στρατιώτες έχει έτοιμους το ΓΕΕΘΑ αλλά μόνο στα χαρτιά!
– Δρόμοι ολόκληροι έχουν “πνιγεί” και είναι κλειστοί
– Εντός της ημέρας η απόφαση για τα ασφαλιστικά μέτρα του Δ.Αθηναίων
– ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΦΕΚ – ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Νωρίτερα κρυφτό με τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έπαιξε η Περιφέρεια η οποία ακόμα δεν έχει καταφέρει να στείλει ούτε ένα φύλλο πορείας στους απεργούς στην καθαριότητα παρά το γεγονός οτι έχει κυρηχθεί πολιτική επιστράτευση από τις 7 το πρωί.

Το περιφερειακό συμβούλιο ήταν να συνεδριάσει στα γραφεία της περιφέρειας στην Λ.Συγγρού, όμως τελικά τα σχέδια άλλαξαν και η συνεδρίαση έγινε στο υπ. Μεταφορών στο Χολαργό.

Το γεγονός μαθεύτηκε και έξω από το υπουργείο μαζεύτηκαν μέλη του ΠΑΜΕ. Τότε η περιφερεια ζήτησε την συνδρομή της αστυνομίας και έτσι έξω από το υπουργείο βρέθηκαν 2 διμοιρίες των ΜΑΤ.



ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΌ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΕΦΑΡΜΟΣΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Στην επίταξη όλων των απορριματοφόρων και την επιστράτευση των οδηγών όλων των δήμων προχώρησε αιφνιδιαστικά η κυβέρνηση. Όμως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία η Περιφέρεια δεν έχει αποστείλει ακόμα ούτε ένα φύλλο πορείας στους Δήμους!

Οπως δήλωσε στο Νewsit o Aντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς “δεν έχουμε λάβει τα φύλλα πορείας. Τα δικά μας απορριμματοφόρα καθαρίζουν τους δρόμους από όπου θα περάσει η αυριανή πορεία της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ”.

Η απόφαση για την πολιτική επιστράτευση δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της κυβερνήσεως και αναφέρει:

Εξουσιοδοτούνται οι Υπουργοί και ο Περιφερειάρχης Αττικής να προβούν σε επίταξη των υπηρεσιών των παραπάνω οδηγών, καθώς και επίταξη της χρήσης των πιο πάνω οχημάτων.

Η απόφαση έχει ισχύ από τις 7 σήμερα το πρωί και όπως αναφέρεται η απόφαση ελήφθη μετά την επικακτική και κατεπείγουσα ανάγκη να αποτραπούν οι σοβαρότατοι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία εξαιτίας της μακροχρόνιας ΜΗ αποκομιδής των απορριμάτων από τους εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας όλων των δήμων της Περιφέρειας Αττικής. Η απόφαση ισχύει μέχρι νεοτέρας.
Υπεύθυνος για την έκδοση των Φύλλων Επίταξης είναι ο Περιφερειάρχης Αττικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΦΕΚ

‘Ετσι, την ίδια ώρα η Αθήνα παραμένει θαμένη στα σκουπίδια. Πάνω από 30.000 τόνοι βρίσκονται σκορπισμένοι στους δρόμους της Αττικής.

Οι αρουραίοι κόβουν βόλτες σε πολλές περιοχές, οι κάτοικοι είναι σε απόγνωση και το μόνο καλό αν θα μπορούσε να βρει κανείς είναι ότι έχει πέσει πολύ η θερμοκρασία και περιορίζεται η δυσοσμία…

Την ίδια ώρα όλοι περιμένουν την απόφαση μετά την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων του Δήμου Αθηναίων κατά της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην Ευελπίδων. Η ακροαματική διαδικασία ολοκληρώθηκε και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

ΩΡΑ 10.20 ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΜΕΝΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Μετά τις επιθέσεις βγάζουν το στρατό στο δρόμο – Στρατιώτες θα οδηγούν τα ιδιωτικά απορριμματοφόρα

Δικαστικό θρίλερ τα σκουπίδια! – Χωρίς δικηγόρους στην Ευελπίδων η ΠΟΕ ΟΤΑ, κατέθεσε αίτημα αναβολής

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε