Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πωλητήριο σε ΔΕΠΑ-ΔΑΣΦΑ-ΛΑΧΕΙΑ-ΟΔΙΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΩΔΩΝΗ

Πωλητήριο σε ΔΕΠΑ-ΔΑΣΦΑ-ΛΑΧΕΙΑ-ΟΔΙΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΔΩΔΩΝΗ
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 28.08.2012 | 10:55
Πρώτη δημοσίευση: 28.08.2012 | 10:55

Θέμα ημερών πιστεύει το οικονομικό επιτελείο ότι είναι πλέον η πώληση των κρατικών εταιρειών και αυτό καθώς το “πωλητήριο” θα είναι κάτι σαν ... αντιπαροχή για την επόμενη δόση, χωρίς την οποία όπως ο ίδιος ο Πρωθυπουργός τόνισε η Ελλάδα απλά θα κηρύξει πτώχευση...

Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί για την ολοκλήρωση της πώλησης των εταιρειών είναι ασφυκτικό. Κάποιοι τοποθετούν το απώτατο όριο ολοκλήρωσης της διαδικασίας ως το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

Οι εταιρείες που έχουν μπει κυριολεκτικά στην τελική ευθεία είναι η ΔΕΠΑ, η ΔΕΣΦΑ, τα Κρατικά Λαχεία και ο ΟΔΙΕ.

Είναι ζήτημα χρόνου, πιθανότατα μέσα στον Οκτώβριο να ολοκληρωθεί και η ιδιωτικοποίηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, ενώ σειρά (το ίδιο χρονικό διάστημα) θα πάρει και η ΔΩΔΩΝΗ.

Οι ιδιωτικοποιήσεις θα είναι το χαρτί που θα χρησιμοποιήσουν τόσο ο Γ. Στουρνάρας στο Eurogroup όσο και ο Πρωθυπουργός στη Σύνοδο Κορυφής (πέρα απ' τα μέτρα) ως αποδεικτικό στοιχείο των προθέσεων για ριζικές αλλαγές της νέας κυβέρνησης.

Είναι μια από της υποσχέσεις (λένε πολλοί) που δόθηκαν από τον Αντώνη Σαμαρά προς Μέρκελ και Ολάντ.

Με βάση το γεγονός ότι η συνεδρίαση του Eurogroup έχει καθοριστεί για τις 8 Οκτωβρίου και εκείνη της Συνόδου Κορυφής δέκα ημέρες μετά οδηγεί στ9ο συμπέρασμα πως ως τότε οι ιδιωτικοποιήσεις των παραπάνω εταιρειών είτε θα έχουν ολοκληρωθεί, είτε θα βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Άλλωστε όπως τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος "μέσα στο φθινόπωρο, θα γίνει η πρώτη αποκρατικοποίηση".

Διαβάστε επίσης:
Τρία αγκάθια στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών – Ποια μέτρα-φωτιά έχουν κολλήσει

Εγκαταλείπει την Ελλάδα η Sony Pictures

''Καμία απόφαση ακόμα για την Εμπορική''   Διαδώστε αυτό το άρθρο