Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 17 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πολυήμερη απεργία ζητούν οι δάσκαλοι

Πολυήμερη απεργία ζητούν οι δάσκαλοι
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.09.2012 | 22:20
Πρώτη δημοσίευση: 13.09.2012 | 18:49

Έγγραφο προς τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ έστειλε το ΔΣ της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας ζητώντας του να κηρύξει η ΑΔΕΔΥ γενική απεργία με χαρακτηριστικά διαρκείας -όπως σημειώνει- στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Πιο συγκεκριμένα τον καλεί: «σε κάθε περίπτωση και εφόσον υπάρχουν καθυστερήσεις, από την πλευρά της ΓΣΕΕ, να κηρύξετε 3ήμερη ή 5ήμερη απεργία στο δημόσιο την εβδομάδα συζήτησης και ψήφισης των νέων μέτρων στη Βουλή. Να αναλάβετε πρωτοβουλίες για συντονισμό όλων των εργαζομένων από την πρώτη ημέρα ανακοίνωσης των νέων μέτρων. Οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης δηλώνουμε ότι θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του κοινού αγώνα. Η βαρβαρότητα πρέπει να ανατραπεί».

Στην απόφαση αυτή κατέληξαν οι δάσκαλοι διαπιστώνοντας, όπως σημειώνουν σε ανακοίνωσή τους:
- Τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για το νέο πακέτο μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ "που θα διαλύσει ό,τι έχει απομείνει από τους μισθούς μας αλλά και το κοινωνικό κράτος".
- Τις διαρροές από κύκλους των δανειστών για διάλυση και των τελευταίων κατακτήσεων των εργαζομένων (κατάργηση πενθήμερης εργασίας, αύξηση ορίων ηλικίας για συνταξιοδότηση).
- Τη συστράτευση πολλών κλάδων εργαζομένων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα στην απεργία της ΔΟΕ στις 12/9/2012 (ΑΔΕΔΥ, ΟΛΜΕ, ΟΙΕΛΕ, ΟΕΝΓΕ, ΠΟΕΔΗΝ, ΤΕΕ) που δείχνει τον δρόμο για κοινές δράσεις κλπ».


Διαβάστε
24ωρη απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ στις 26 Σεπτεμβρίου   Διαδώστε αυτό το άρθρο