Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πολύωρη κατάθεση για την κλοπή της σορού του Τ.Παπαδόπουλου

Ενταφιάστηκε η σορός του Τ.Παπαδόπουλου
Ενταφιάστηκε η σορός του Τ.Παπαδόπουλου

 

Παραμυθά χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί τον βαρυποινίτη Αντώνη Κίτα. Πολύωρη κατάθεση στις Κεντρικές Φυλακές.

Επανενταφιάστηκε η σορός του Τ.Παπαδόπουλου

 

Από το μεσημέρι μέχρι αργά το βράδυ χτες, ο Αντώνης Κίτας μιλούσε σε δύο αξιωματικούς της Αστυνομίας και φαίνεται ότι «είπε πολλά» για την υπόθεση της κλοπής της σορού του Τάσσου Παπαδόπουλου, αλλά μίλησε και για άλλες άσχετες και σχετικές υποθέσεις και ιστορίες, γεγονός που παραπέμπει στη συνήθη πια τακτική του να πουλά παραμύθια στους ανακριτές.
 
Πάντως, έμπλεξε στην υπόθεση και δεύτερο βαρυποινίτη, ενώ η Αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη και τέταρτου ατόμου, ενός 58χρονου από την Αθηένου. Ο συλληφθείς φέρεται να αναμιγνύεται στη μεταφορά του Μάμα Κίτα και του Ινδού ύποπτου, σε κάποιο στάδιο μετά την κλοπή της σορού.
 
Χτες βράδυ δεν ήταν ακόμα βέβαιο αν ο 58χρονος θα οδηγηθεί στο δικαστήριο για έκδοση διατάγματος κράτησης, καθώς η εμπλοκή του ήταν υπό διερεύνηση. Ο Αντώνης Κίτας, που ενημερώθηκε ότι θα παραμείνει στην απομόνωση μέχρι τις 26 Μαρτίου και απειλούσε ότι θα ξεκινήσει απεργία πείνας, έδωσε τελικά κατάθεση και σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έχει ξεκαθαρίσει αρκετά από τα σκοτεινά σημεία της υπόθεσης. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε φορά που είναι κατηγορούμενος μπλέκει στις ιστορίες του πολλούς, ακόμα και αξιωματικούς της Αστυνομίας…
 
Επανενταφιάστηκε η σορός του Τ.Παπαδόπουλου
 
Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και σε κλίμα συγκίνησης επανενταφιάστηκε η σορός του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου.
 
Τρισάγιο τέλεσε ο Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής Ησαΐας. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Εσωτερικών Νεοκλής Συλικιώτης και τη Βουλή ο πρόεδρος της Μάριος Καρογιάν.
Η σορός είχε κλαπεί πριν από τρεις μήνες και τελικά βρέθηκε την περασμένη Δευτέρα. 

Στο κοιμητήριο της Δευτεράς επανενταφιάστηκε η σορός του Τ.Παπαδόπουλου.

 
Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι “η οικογένεια και όλος ο κυπριακός λαός ανακουφίστηκαν”. Είναι η ώρα όλοι εκείνοι που είχαν εμπλακεί στη βεβήλωση του τάφου του, να πληρώσουν στη Δικαιοσύνη”, πρόσθεσε.
Ο γιος του Τάσσου Παπαδόπουλου, βουλευτής του ΔΗΚΟ, Νικόλας, είπε πως σήμερα έχει τελειώσει ένα μαρτύριο. “Τέλειωσε ο δικός μας Γολγοθάς και ελπίζουμε ο πατέρας μας να βρει επιτέλους τη γαλήνη”, δήλωσε. 
Ο Νικόλας Παπαδόπουλος εξέφρασε την ελπίδα η κοινωνία να μπορέσει να αντιμετωπίσει το οργανωμένο έγκλημα.
 
 
 
 
 
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε