Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

“Πορεία στην Αθήνα” – Πανευρωπαϊκό ραντεβού των Αγανακτισμένων στην Ελλάδα

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Ραντεβού στο Σύνταγμα έχουν δώσει οι Αγανακτισμένοι απ’ όλη την Ευρώπη και καταφθάνουν με πλοία, ποδήλατα και με τα… πόδια

Πορεία προς την Αθήνα οργανώνουν αγανακτισμένοι της Ευρώπης, δίνοντας το πρώτο ραντεβού στη Νίκαια της Γαλλίας, στις 5 Νοεμβρίου. Όπως γράφουν στο σάιτ www.marchtoathens.tk, αμέσως μετά τη Σύνοδο των G20 που θα γίνει στη γαλλική πόλη , θα ξεκινήσουν την πορεία τους, θα συναντηθούν στο Μπάρι και θα αποπλεύσουν για την Πάτρα με τελικό προορισμό την ελληνική πρωτεύουσα. Στο Μπάρι θα πάνε χωρισμένοι σε μικρές ομάδες 12-25 ατόμων, πεζοί και ποδηλάτες, ακολουθώντας παράλληλες διαδρομές με σκοπό να συναντήσουν στο δρόμο τους όσους περισσότερους ανθρώπους γίνεται.
 
 
«Σε κάθε χωριό από το οποίο θα περνάμε, θα οργανώνουμε συνελεύσεις με σκοπό να παροτρύνουμε τους κατοίκους να μιλάνε για την πολιτική, να συζητούν μεταξύ τους και να αποφασίζουν οι ίδιοι για τις ζωές τους. Το μήνυμά μας είναι ένα μήνυμα ελπίδας και ενότητας», γράφουν στο site. Σκοπεύουν να οργανώσουν συναντήσεις, να ανταλλάξουν εμπειρίες, να αναλύσουν προβλήματα και να προτείνουν ιδέες. “Θέλουμε να έρθουμε στη Ρώμη και στην Αθήνα και να φέρουμε ένα μήνυμα κατανόησης και ελπίδας. Πάνω απ ‘όλα θέλουμε τη συμμετοχή στην παγκόσμια κοινότητα, το συντονισμό σε διεθνές επίπεδο, για την προετοιμασία κοινών σχεδίων, θέλουμε να αντιμετωπίσουμε μαζί τα προβλήματα και να δημιουργήσουμε μια δίκαιη κοινωνία για όλους.
 
 
Το σύνθημα μας είναι: «Περπατάμε προς την αξιοπρέπεια. Μαζί μπορούμε να φτάσουμε την Ουτοπία».
 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε