Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πόρισμα φωτιά – Ψηφοφόροι «φαντάσματα» στο δήμο Αθηναίων

Πόρισμα φωτιά – Ψηφοφόροι «φαντάσματα» στο δήμο Αθηναίων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 04.11.2010 | 20:50
Πρώτη δημοσίευση: 04.11.2010 | 20:50

Λίγα 24ωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών, ένα πόρισμα για παράνομες εγγραφές στους εκλογικούς καταλόγους του Δήμου Αθηναίων «ανάβει» φωτιές!

Μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση που πραγματοποίησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, ύστερα από εντολή του υπουργού Εσωτερικών, Γιάννη Ραγκούση, προέκυψε ότι η νομιμότητα εγγραφής στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους κοινοτικών πολιτών σε τουλάχιστον 72 περιπτώσεις στον δήμο Αθηναίων τίθεται εν αμφιβόλω.

«Από τον έλεγχο αυτόν προκύπτει ότι σε μεγάλο αριθμό περιπτώσεων, αιτήσεις - δηλώσεις Ευρωπαίων πολιτών, που εντοπίστηκαν στο αρχείο του δήμου Αθηναίων, βάσει των οποίων έγιναν οι εγγραφές στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους, που καταρτίζει ο δήμος Αθηναίων και επιτρέπουν τη συμμετοχή τους στις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, δεν συμπληρώθηκαν, δεν υπογράφηκαν και δεν κατατέθηκαν στον δήμο Αθηναίων από τους ίδιους», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημειώνεται δε ότι «η συμμετοχή των Ευρωπαίων πολιτών ισχύει και στη χώρα μας όπως και σε όλες τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, βάσει κοινής ευρωπαϊκής νομοθεσίας και επιπλέον οι αναφερόμενες στις αιτήσεις - δηλώσεις, ως διευθύνσεις κατοικίας των ως άνω εκλογέων, που εντοπίζονται στην περιοχή Πετραλώνων, δεν είναι οι πραγματικές».

Επίσης, αναφέρεται ότι, σύμφωνα με το πόρισμα, οι εν λόγω αιτήσεις συμπληρώθηκαν, υπογράφηκαν και κατατέθηκαν στον δήμο Αθηναίων από τρίτους και παρόλα αυτά έγιναν δεκτές από την αρμόδια υπηρεσία του δήμου Αθηναίων.

Η έκθεση και το πόρισμα της ΕΔΕ διαβιβάστηκαν ήδη στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών και στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για την ποινική διερεύνηση της υπόθεσης και τον συσχετισμό τους. Επίσης, διαβιβάστηκαν ήδη στον δήμαρχο Αθηναίων για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των υπευθύνων υπαλλήλων του δήμου.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο