Παρασκευή, 29 Μαρ.
25oC Αθήνα

“Πόρτα” στην τρόικα από τους δικηγόρους της Αθήνας

Ο Σύλλογος καθιστά σαφές ότι οι δικηγόροι είναι «αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε δυναμικά και διεκδικητικά, με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο, τις όποιες μεθοδεύσεις βάλλουν ενάντια στο θεσμικό ρόλο του δικηγόρου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, κατά την έκτακτη συνεδρίασή του απόψε το βράδυ, αποφάσισε να μην ανταποκριθεί στη πρόσκληση του υπουργείου Δικαιοσύνης για συνάντηση με την Τρόικα, ενώ παράλληλα τόνισε ότι το δικηγορικό σώμα “στοχοποιείται” διαρκώς από την Κυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης κ. Αθανάσιος Ξηρός είχε ειδοποιήσει τηλεφωνικά τον πρόεδρο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους και πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιάννη Αδαμόπουλο ότι την ερχόμενη Τρίτη, 10 Μαΐου 2011, θα πρέπει να βρίσκεται στο υπουργείο Δικαιοσύνης προκειμένου να συναντηθεί με την Τρόικα για θέματα που αφορούν τον τρόπο λειτουργίας των Δικηγορικών Συλλόγων.

Αμέσως ο κ. Αδαμόπουλος συγκάλεσε έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών για σήμερα το βράδυ και έκτακτη Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους την Κυριακή, 8 Μαΐου 2011.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι της Αθήνας εξέφρασαν την άποψη ότι «η επίλυση των προβλημάτων γίνεται με εκατέρωθεν κατανόηση και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία με τους αρμόδιους θεσμικούς φορείς και μόνο, όπως κατ’ επανάληψη έχουμε αποδείξει».

Παράλληλα, σε ανακοίνωσή του ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών επισημαίνει: «Η “μνημονιακή” κατανόηση της δικηγορίας ως εμπορικής δραστηριότητας πλήττει το θεσμικό ρόλο του δικηγόρου ως συλλειτουργού στην απονομή της Δικαιοσύνης. Η δικηγορική κοινότητα οφείλει να περιφρουρήσει και να διασφαλίσει το κύρος του δικηγορικού λειτουργήματος καθώς και να συνδιαμορφώσει τις εξελίξεις που την αφορούν».

Ακόμη, ο Σύλλογος επισημαίνει ότι «ο Δικηγόρος δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να ανταποκριθεί στο θεσμικό του ρόλο όταν “στοχοποιείται” διαρκώς από την πολιτική εξουσία ως κατά τεκμήριο προνομιούχος και φοροφυγάς, μετατρεπόμενος συγχρόνως σε έμπορο και φοροεισπράκτορα για λογαριασμό του κράτους».

Τέλος, ο Σύλλογος καθιστά σαφές ότι οι δικηγόροι είναι «αποφασισμένοι να αντιμετωπίσουμε δυναμικά και διεκδικητικά, με κάθε θεμιτό και νόμιμο μέσο, τις όποιες μεθοδεύσεις βάλλουν ενάντια στο θεσμικό ρόλο του δικηγόρου και των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας».

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε