Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πως άνοιξε η πόρτα της Υπατίας – ‘Ολο το παρασκήνιο

– “Δεν θέλαμε η Αθήνα να ζήσει νέο Δεκέμβρη”, λένε οι ιδιοκτήτες
– Η οικογένεια Ρουτζούνη δεν ζήτησε χρήματα για την παραχώρηση του
– Η ιστορία του κτιρίου Υπατία

Για 15 ημέρες οι μετανάστες θα φιλοξενούνται στο κτίριο Υπατία της οικογένειας Ρουτζούνη η οποία αποφάσισε να το διαθέσει προκειμένου να φιλοξενηθούν εκεί αλλά και να εκτονωθεί η κρίση.

Οι 237 μετανάστες βρίσκονται εκεί από τις 3.30 τα ξημερώματα μετά από μαραθώνιες διαπραγματεύσεις και προσκόμματα τα οποία δημιουργήθηκαν όχι πάντως από την πλευρά της οικογένειας.

“Δεν θέλαμε η Αθήνα να ζήσει νέο Δεκέμβρη. Εσείς ξέρετε καλύτερα πως ήταν τότε η κατάσταση”, δήλωσε άνθρωπος πολύ κοντά στην οικογένεια που παραχώρησε το κτίριο Υπατία για την φιλοξενία των μεταναστών που είχαν καταλάβει τη Νομική.

‘Οπως είπε επίσης, η οικογένεια δεν αξίωσε σε καμμία περίπτωση κανένα μίσθωμα για να παραχωρήσει το κτίριο αλλά έπαιξε ρόλο η στενή σχέση που έχουν με τον πρύτανη κ. Πελεγρίνη.

“Ολα όσα ακούστηκαν για σκληρή στάση του ιδιοκτήτη είναι υπερβολές”, είπε άνθρωπος πολύ κοντά του.

Και συνέχισε: “Ο μόνος του φόβος ήταν να μην μπουν μέσα στο κτίριο και άσχετοι άνθρωποι οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν φθορές σε έναν χώρο που έχει φτιαχτεί με πολύ μεράκι και αγάπη”.

‘Hδη στον περιβάλλοντα χώρο έχουν στηθεί 15 χημικές τουαλέτες και 3 ντουσιέρες για την υγιεινή των ανθρώπων αυτών. Η παρουσία της αστυνομίας γύρω από το κτίριο είναι διακριτική και όλοι αναρωτιούνται αν τελικά εκείνοι που υποκίνησαν και διοργάνωσαν την κίνηση αυτή πέτυχαν τον στόχο τους, ο οποίος όπως λένε είναι ανθρωπιστικός…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Tέλος στο θέατρο του παραλόγου – Από τη Νομική… στην “Υπατία” οι μετανάστες

Ποιό είναι το κτίριο Υπατία που μένουν από τα ξημερώματα οι απεργοί πείνας

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε