Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΟΜΠΑΜΑ· ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ 2017 Συννεφιά 12 Αθήνα Αναλυτικά

Πως η διαθεσιμότητα γίνεται απόλυση από το Δημόσιο – Σε 10 μέρες οι πρώτες λίστες υπαλλήλων

Πως η διαθεσιμότητα γίνεται απόλυση από το Δημόσιο – Σε 10 μέρες οι πρώτες λίστες υπαλλήλων
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.11.2012 | 08:51
Πρώτη δημοσίευση: 13.11.2012 | 08:33

- Πόλεμος μεταξύ υπουργείου και συνδικαλιστών
- Χιλιάδες υπάλληλοι κινδυνεύουν να εγκλωβιστούν μέσα στις λίστες της διαθεσιμότητας
- Μετά από 12 μήνες θα βρεθούν απολυμένοι από το δημόσιο

Το υπουργείο έχει δώσει εντολή μέσα σε 10 μέρες οι υπηρεσίες να καταρτίσουν τις λίστες των προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων. Στη συνέχεια οι υπάλληλοι που θα ενταχθούν στο νέο καθεστώς θα αρχίσουν να αμείβονται με το 75% του μισθού τους. Το δημόσιο θα κάνει τα νέα οργανογράμματα των υπηρεσιών και θα εντάξει μεγάλο ποσοστό των υπαλλήλων αυτών σε νέες θέσεις. Όσοι δεν ενταχθούν σε νέα θέση θα απολύονται.

Ποιοι είναι οι υπάλληλοι που θα μπουν στις λίστες;

Με βάση το προφίλ που έχει συντάξει το υπουργείο σε διαθεσιμότητα μπαίνουν υπάλληλοι που είναι δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, διοικητικών καθηκόντων, που έχουν προσληφθεί εκτός διαγωνισμού ΑΣΕΠ και υπηρετούν με συμβάσεις αορίστους χρόνου ιδιωτικού δικαίου.

Αυτοί οι υπάλληλοι δεν θα απολυθούν. Θα μπουν σε διαθεσιμότητα, ωστόσο υψηλόβαθμα στελέχη τονίζουν ότι το δημόσιο ως συνήθως κινείται αργά. Δεν έχουν διευκρινιστεί τα κριτήρια των μετακινήσεων, της επιλογής των προσώπων κλπ.

Κάπως έτσι η αξιοποίηση των υπαλλήλων που θα μπουν σε διαθεσιμότητα θα είναι χρονοβόρα με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν λόγω... λήξης του 12μηνου.

Στην περίπτωση που ο υπάλληλος 12 μήνες μετά την ένταξή του στην διαθεσιμότητα δεν έχει ενταχθεί σε νέα θέση απολύεται όπως προβλέπει ο νέος νόμος.

Έτσι ίσως υπάρξουν πολλοί υπάλληλοι που θα βρεθούν χωρίς δουλειά ... από ατύχημα.

Παράλληλα έχει ξεσπάσει και πόλεμος μεταξύ υπουργείου και συνδικαλιστών και δημάρχων με τους δεύτερους να αρνούνται να καταρτίσουν τις λίστες.

Το υπουργείο λέει απ' την πλευρά του ότι θα μπορέσει το ίδιο βάσει απογραφής να καταρτίσει λίστες, ωστόσο σε αυτές θα ενταχθούν πολλοί περισσότεροι με αποτέλεσμα ένα χρόνο μετά να είναι πολλοί περισσότεροι εκείνοι που θα κινδυνεύουν με απόλυση.

Διαβάστε επίσης:

Ποιους καίει η εφορία – Οι φόροι με τις νέες κλίμακες


Οι νέοι φόροι για ελεύθερους επαγγελματίες επιχειρήσεις

Μας έχουν ακόμα στον... πάγο - Στις 20/11 η απόφαση για την Ελλάδα, στις 26/11 η εκταμίευση - "Σφάζονται" δημόσια ΕΕ-ΔΝΤ για τη βιωσιμότητα του χρέους   Διαδώστε αυτό το άρθρο
close button

Κάντε Like: Newsit.gr στο Facebook