Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Πως να πετύχετε μείωση ενοικίου έως και 20%

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ (EUROKINISSI)

Μπαράζ αγωγών για μείωση ενοικίων επαγγελματικής στέγης και κατοικιών βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλη τη χώρα, λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης, την οποία τα δικαστήρια έχουν αρχίσει να δέχονται ως αιτία για αναπροσαρμογή των μισθωμάτων.

Δικαστικές αποφάσεις περιφερειακών δικαστηρίων, αξιοποιώντας σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου, έχουν αρχίσει να δέχονται ότι η τρέχουσα κακή οικονομική κατάσταση που οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, οι περικοπές αποδοχών, η ανεργία, οι απολύσεις, τα λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, δικαιολογούν τη μείωση των ενοικίων διά της δικαστικής οδού.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΤΕ ΜΕΙΩΣΗ ΕΝΟΙΚΙΟΥ

Όπως εξηγεί στο Νewsit o έμπειρος σε τέτοια ζητήματα δικηγόρος, Άγης Τάτσης “χρειάζεται να κατατεθεί αγωγή αναπροσαρμογής του μισθώματος. Αυτή τη στιγμή στα ειρηνοδικεία και πρωτοδικεία της χώρας έχουν κατατεθεί περισσότερες από 1.600 αγωγές και αφορούν τόσο σε επαγγελματική στέγη όσο και σε κατοικίες”.

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΕΝΟΙΚΙΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ

Αυτό αποκαλύπτει στο Νewsit o κύριος Τάτσης και όπως αναφέρει χαρακτηριστικά “το υπουργείο οικονομικών λόγω της οικονομικής κρίσης έχει ζητήσει με εγκύκλιο του προς τους προϊσταμένους των κτηματικων υπηρεσιών να ζητήσουν απο τους ιδιοκτήτες των ακινήτων που μισθώνει το δημόσιο μείωση των μισθωματων τουλάχιστον 20%”.

ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΟΥΣ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΥΝ ΟΙ ΕΙΔΙΚΟΙ

Τέλος ο κύριος Τάτσης συμβουλεύει τους ιδιοκτήτες να βάλουν νερό στο κρασί τους και “όταν ο ενοικίαστης τους τους ζητάει μείωση του ενοικίου λόγω της οικονομικής κατάστασης να καταλήγουν σε μια έντιμη και δίκαιη συμφωνία για να μην εμπλακούν σε δικαστική διαμάχη όπου και χρονοβόρα θα είναι αλλα και πολυδαπανη”.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ – ΛΑΜΠΡΟΣ ΧΑΒΕΛΑΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τα δικαστήρια μειώνουν τα ενοίκια ως και 25%

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε