Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Πως να βγάλετε χρήματα στις διακοπές σας!

Κατά καιρούς όλους μας πιάνει μια τάση φυγής από την πόλη που ζούμε και ενώ οι περισσότεροι από εμάς δειλιάζουμε

να πάρουμε την μεγάλη απόφαση υπάρχουν και άνθρωποι που ρίσκαραν και συνδύασαν δουλειά και διακοπές μαζί.

To NewsIt μίλησε με μερικά από αυτά τα παιδιά που επέλεξαν να κάνουν καλοκαιρινές δουλειές που τους επιτρέπουν να περάσουν μεγάλα χρονικά διαστήματα σε ονειρεμένες περιοχές της Ελλάδας.

Τις μέρες του ΔΝΤ και των περικοπών σε όλους τομείς κάποιοι σκέφτηκαν έξυπνα και συνδύασαν το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

“Το να επιλέξεις να φύγεις μακριά από τους φίλους σου και την οικογένεια σου δεν είναι πολύ εύκολο”, λένε στο NewsIt οι πρωταγωνιστές και αφηγούνται τις προσωπικές τους ιστορίες.

Η Μαριτίνα Καφούρου είναι 23 χρόνων και την ώρα που επικοινωνήσαμε μαζί της ήταν πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και είχε πάει για μια βουτιά μετά την δουλειά.

Μια μέρα αποφάσισε να φύγει για την Σαντορίνη. ”Δεν το σκέφτηκα καν,απλά ξύπνησα και το έκανα” μας λέει.

Τα χρήματα στο σύνολο είναι πολύ καλά γιατί σε συνάρτηση με την διαμονή που της παρέχει το ξενοδοχείο και την διατροφή τότε τα χρήματα είναι πολύ περισσότερα από τον αντίστοιχο μισθό ενός ρεσεψιονίστ στην Αθήνα.

Και συνεχίζει: ”Έφυγα γιατί στο μυαλό μου το είχα διασκέδαση και δουλεία μαζί, πάρτι,μπάνιο και δουλεία. Τελικά όμως δεν είναι τόσο απλό έχει πολύ κούραση γιατί δεν έχεις καθόλου ρεπό αλλά σίγουρα είναι μια καλή εμπειρία και σου ανοίγει επαγγελματικούς ορίζοντες.”

Η Μαριτίνα Καφούρου ΦΩΤΟ NEWSIT

 Ο Άγγελος Αντωνίου είναι 23 χρονών και από μικρός τα καλοκαίρια πήγαινε στη Σκιάθο για να βοηθήσει τον πατέρα του στην οικογενειακή επιχείρησή που έχουν. Μιλώντας στο NewIt μας εξηγεί πως ακόμα και αν δεν πήγαινε να δουλέψει στην επιχείρηση του πατέρα του σίγουρα θα πήγαινε σε κάποιο άλλο νησί γιατί πολύ απλά θέλει είναι οικονομικά ανεξάρτητος και ξέρει πως το καλοκαίρι είναι μια καλή ευκαιρία  για να μαζέψει χρήματα έτσι ώστε αν περάσει τον έπομενο χειμώνα χωρίς να πιεστεί οικονομικά.

Τα βράδια δουλεύει σε bar  για να συμπληρώνει το εισόδημα του,έτσι μπορεί να διασκεδάζει παράλληλα καθώς όπως λέει ο ίδιος: ”Εντάξει δεν είναι μια δουλεία που σου παρέχει σιγουριά,αλλά πλέον στις εποχές που ζούμε ποία δουλειά είναι σταθερή, και συνεχίζει : ”Το να πας για δουλεία σε κάποιο νησί για να συνδυάσεις τις διακοπές σου δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση, και αυτό γιατί όταν επιστρέφεις στη Αθήνα πρέπει να ξανά βάλεις την ζωή σου σε πρόγραμμα από την αρχή”

Ο Αγγελος Αντωνίου ΦΩΤΟ NEWSIT 

Αν επιλέξετε να συνδυάσετε διακοπές και δουλειά θα πρέπει να έχετε υπόψιν σας πώς πριν επιστρέψετε πρέπει να έχετε προετοιμάσει τις συνθήκες διότι από το ρεπορτάζ του NewsIt διαπιστώσαμε πως η εύρεση εργασίας στις αρχές του φθινοπώρου δεν είναι τόσο εύκολη υπόθεση καθώς οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν κάνει τις απαιτούμενες προσλήψεις και αυτή είναι μια σημαντική παράμετρος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε