Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πως νεαροί έλληνες προσπάθησαν να κάψουν μετανάστες στα Σπάτα – ΦΩΤΟ

Πως νεαροί έλληνες προσπάθησαν να κάψουν μετανάστες στα Σπάτα – ΦΩΤΟ

Συγκλονίζει η νέα ραστική επιθεση που έγινε σε βάρος Πακιστανών από έλληνες νεαρούς, ανάμεσά τους και ένας ανήλικος. Τι λέει στο Newsit ένα απο τα θύματα και οι γείτονες των μεταναστών στα Σπάτα.

Η επίθεση σε βάρος των δύο Πακιστανών έγινε το βράδυ της Κυριακής, ξημερώματα Δευτέρας 26/11/2012. (διαβάστε εδώ τη σχετική είδηση).

Τέσσερα ελληνόπουλα ηλικίας 17, 19, 20 και 23 ετών φορώντας κουκούλες έφθασαν έξω από τη μονοκατοικία που διαμένουν οι δύο Πακιστανοί ηλικίας 26 και 32 ετών.

Τρεις από αυτούς μπήκαν στην αυλή του σπιτιού ενώ ο τέταρτος φύλαγε τσίλιες και περίμενε τους φίλους του στο αυτοκίνητο. Ο πρώτος με σφυρί που κρατούσε, έσπασε το τζάμι στην πόρτα της εισόδου.

Ο δεύτερος πετούσε πέτρες στα παράθυρα και τρίτος αφού κατάβρεξε με βενζίνη το έδαφος που ήταν σταθμευμένη μοτοσυκλέτα ιδιοκτησίας φίλου των αλλοδαπών, προσπάθησε με αναμμένο χαρτί να βάλει φωτιά, χωρίς όμως να το επιτύχει.

Οι Πακιστανοί άρχισαν να φωνάζουν βοήθεια και έτσι οι γείτονες πήραν χαμπάρι τι συνέβαινε. Δείτε τι λέει στο Νewsit ένα από τα θύματα της ρατσιστικής επίθεσης.

Οι δράστες όταν κατάλαβαν ότι έγιναν αντιληπτοί επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητο, στο οποίο τους ανέμενε ο τέταρτος συνεργός τους και εξαφανίστηκαν.

Ωστόσο ένας από τους γείτονες πρόλαβε και πηρε τον αριθμο κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και ειδοποίησε την αστυνομία.

Οι γείτονες των δύο αλλοδαπών άλλωστε λένε πως πρόκειται για ήσυχα παιδιά που ποτέ δεν έδωσαν δικαίωμα.



Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsit οι δράστες ανήκουν σε μια “συμμορία” 10 νεαρών που εδώ και χρόνια δημιουργούν επεισόδια και συμμετέχουν σε φασαρίες και είναι γνώριμοι των αρχών. Κάποια από τα παιδιά μάλιστα είναι από πολύ εύπορες οικογένειες της περιοχής.

Μετά από έρευνα και επισταμένες αναζητήσεις οι αστυνομικοί τους εντόπισαν τους τέσσερις νεαρούς και τους συνέλαβαν το βράδυ της Δευτέρας.  Στο σημείο της επίθεσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία άδεια φιάλη με έντονη οσμή από βενζίνη και ένα μισοκαμένο χαρτί.

Σε έρευνα στην κατοικία του 19χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα κυνηγετικό όπλο χωρίς άδεια κατοχής και δύο κάλυκες φυσιγγίων.

Τα τέσσερα ελληνόπουλα κατηγορούνται για τα αδικήματα της απόπειρας εμπρησμού και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΧΑΛΗΣ ΛΑΓΑΝΗΣ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Πιτσιρικάδες Έλληνες προσπάθησαν να κάψουν δύο αλλοδαπούς στα Σπάτα

 Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για βασανιστήρια αλλοδαπών από αστυνομικούς

Καταγγελίες για βασανιστήρια αλλοδαπών απο αστυνομικούς- Έγγραφο “φωτιά” του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ

Και νέα ρατσιστική επίθεση στο Ηράκλειο – Καταγγέλλουν ξυλοδαρμό μετανάστη από μέλος της Χρυσής Αυγής

Σχέδιο Δένδια κατά της ρατσιστικής βίας



Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε