Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Πώς θα διαγωνιστούν φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών

Πώς θα διαγωνιστούν φέτος οι υποψήφιοι των πανελλαδικών

Εμμένει το υπουργείο Παιδείας στο χρονοδιάγραμμα που έχει θέσει σχετικά με την ολοκλήρωση του διαλόγου για τις συγχωνεύσεις, καταργήσεις, μετονομασίες τμημάτων και σχολών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του σχεδίου «Αθηνά».

Δηλαδή, οι υποψήφιοι των πανελλαδικών εξετάσεων του ακαδημαϊκού έτους 2013 -14 θα έχουν στα χέρια τους το μηχανογραφικό με τον νέο χάρτη σχολών και τμημάτων.

Ο υπουργός Παιδείας, Κ. Αρβανιτόπουλος, ο οποίος συναντήθηκε σήμερα με τους πρυτάνεις, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις τους, και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου, τόνισε ότι θα υπάρξει σειρά κριτηρίων, βάσει των οποίων θα γίνουν οι συγχωνεύσεις και καταργήσεις. Τα κριτήρια αυτά θα είναι ακαδημαϊκά, κοινωνικά και αναπτυξιακά, και όταν θα ολοκληρωθεί αυτή η σειρά θα ανακοινωθεί.

Επίσης, σε χωριστές συναντήσεις με τους εκπροσώπους κάθε ιδρύματος, θα συζητηθούν και οι ιδιαιτερότητες του κάθε πανεπιστημίου. Κοινός τόπος, πάντως, υπουργείου και πρυτάνεων είναι το γεγονός ότι η τριτοβάθμια εκπαίδευση χρήζει εξορθολογισμού.

Ο υπουργός Παιδείας τόνισε ότι είναι απαραίτητη η αναδιάρθρωση των σχολών και τμημάτων, καθώς η διάρθρωσή τους, όπως είπε, έγινε με πελατειακά κριτήρια.

Ο κ. Αρβανιτόπουλος επισήμανε ότι δεν υπάρχουν προειλημμένες αποφάσεις και χαρακτήρισε φήμες τα όσα λέγονται περί συγχωνεύσεων τμημάτων, όπως για παράδειγμα του τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η σημερινή συνάντηση υπουργού και πρυτάνεων, η οποία διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, χαρακτηρίστηκε ως «βάση για την περαιτέρω διαδικασία υλοποίησης του σχεδίου “Αθηνά”, ενώ, όλοι είπαν ότι «έγινε σε θετικό και πρωτόγνωρο για διμερή διάλογο κλίμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Άρχισε ο διάλογος για τις καταργήσεις και συγχωνεύσεις πανεπιστημίων

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε