Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πως θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΙΚΑ για Οκτώβριο και Νοέμβριο

Η καταβολή των συντάξεων θα γίνεται με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού των δικαιούχων. Αύριο Παρασκευή (21/10) θα πληρωθούν οι 934.872 συνταξιούχοι που ανταποκρίθηκαν στη φυσική καταγραφή.

Εξαιτίας της απεργίας των εργαζομένων στην Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ, που εκτελεί την μηνιαία επεξεργασία πληρωμών συντάξεων, το ΙΚΑ ανακοίνωσε πως προχώρησε με δικά του μέσα στη μηχανογραφική επεξεργασία των αρχείων πληρωμών συντάξεων του Νοεμβρίου, ώστε να πληρωθούν εγκαίρως οι συνταξιούχοι στις 21/10/2011 και 24/10/2011.

Στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ θα πληρωθούν από τις 24/10/2011

– 79.844 συνταξιούχοι που δεν ανταποκρίθηκαν στην φυσική καταγραφή, εφόσον προηγηθεί η διαδικασία της φυσικής καταγραφής τους στα υποκαταστήματα του Ταμείου

– 835 συνταξιούχοι στους οποίους υπάρχει πρόβλημα στο λογαριασμό τραπέζης (λογαριασμοί χωρίς IBAN) με την προϋπόθεση ότι θα προβούν στην διόρθωση του λογαριασμού τους

Σημειώνεται ότι κατά την έκτακτη πληρωμή των συντάξεων του Νοεμβρίου, πιθανόν να υπάρξουν διαφορές στο δικαιούμενο ποσό σύνταξης, οι οποίες θα αποκατασταθούν σε επόμενη επεξεργασία, καθώς για τον υπολογισμό του καταβαλλόμενου ποσού δεν ήταν διαθέσιμες όλες οι απαιτούμενες πληροφορίες.

Επίσης, για τον ίδιο λόγο, δεν θα καταβληθεί η σύνταξη Νοεμβρίου στις παρακάτω κατηγορίες:

– Συντάξεις κατοίκων εξωτερικού

– Έκδοση νέων συντάξεων με χειρόγραφη διαδικασία

– Συνταξιούχοι οι οποίοι πληρώθηκαν την σύνταξη Οκτωβρίου σε υποκατάστημα του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ

Για τις κατηγορίες αυτές, όπως ανακοινώθηκε, θα καταβληθεί η σύνταξη του Νοεμβρίου μαζί με τη σύνταξη του Δεκεμβρίου.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε