Ειδήσεις ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 38 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πόσο ασφαλές είναι το φαγητό στα σχολικά κυλικεία;

Πόσο ασφαλές είναι το φαγητό στα σχολικά κυλικεία;
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ FOTOLIA
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 22.09.2011 | 14:30
Πρώτη δημοσίευση: 22.09.2011 | 14:30

Αυτό θα επιδιώξουν να διαπιστώσουν και να εξασφαλίσουν οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ που ξεκινούν στα σχολικά κυλικεία της Δυτικής Ελλάδας.

Οι έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία και ο συντονισμός σχετικών δράσεων για την υγιεινή και ασφαλή διατροφή των μαθητών ήταν τα κυριότερα θέματα συζήτησης στη σημερινή συνάντηση φορέων στα γραφεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ).

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η διενέργεια συστηματικών και αυστηρών ελέγχων στα κυλικεία των σχολικών μονάδων της ΠΕ Αχαΐας, από κλιμάκια του ΕΦΕΤ και της Διεύθυνσης Υγείας, τόσο ως προς τα είδη τροφίμων που πουλάνε όσο και τις συνθήκες υγιεινής.

Επίσης, συμφώνησαν στην ενεργοποίηση των επιτροπών ελέγχου των κυλικείων μέσα στα σχολεία για την αποτελεσματικότερη επίβλεψη τους καθώς και διοργάνωση ημερίδας, με πρωτοβουλία του δήμου Πατρέων, για ενημέρωση των υπευθύνων των κυλικείων και των διευθυντών.

Στην επόμενη συνάντηση που θα γίνει αξιολόγηση των όσων έχουν πραγματοποιηθεί και θα επαναπροσδιοριστούν οι δράσεις τους.

Δείτε επίσης: Ψείρες στα σχολεία - Διαβάστε στο Iatropedia.gr πως να τις αντιμετωπίσετε   Διαδώστε αυτό το άρθρο