Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Πόσο θα σας κοστίσει ο πασχαλινός οβελίας

Πόσο θα σας κοστίσει ο πασχαλινός οβελίας

Γέμισε από καταναλωτές η Βαρβάκειος αγορά οι οποίοι έκαναν έρευνα αγοράς για τον πασχαλινό οβελία προκειμένου να ξοδέψουν όσο λιγότερα χρήματα γίνεται.

Η οικομική κρίση και η υποκατανάλωση έριξαν φέτος τις τιμές του οβελία έως και 2 ευρώ σε σχέση με πέρυσι. Ενδεικτικά, οι τιμές φέτος κυμαίνονται από 6 – 9 ευρώ το κιλό σε αντίθεση με πέρυσι που κυμαίνονταν από 7 – 10 ευρώ το κιλό.

Στο μεταξύ οι καταναλωτές προκειμένου να πληρώσουν όσο φθηνότερα γ’ινεται, έχουν ήδη αρχίσει εδώ και 2 εβδομάδες να προμηθεύονται τον οβελία και να τον βάζουν στην κατάψυξη. Έτσι θα αποφύγουν τις αυξήσεις που συν/ηθως γίνονται τις τελευταίες ημέρες. Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν πως οι τιμές θα ανέβουν την επόμενη εβδομάδα κατά ένα ευρώ.

Το “κίνημα του οβελία” χωρίς μεσάζοντες απαγόρευσαν ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Περιφερειακές Διευθύνσεις Υγείας αφού ξεκαθάρισαν πως η διάθεση του κρέατος πρέπει να γίνεται με αυστηρούς κανόνες και ελέγχους.
Από την άλλη οι κτηνοτρόφοι απειλούν να πουλήσουν τα αρνιά και τα κατσίκια απευθείας από τα μαντριά αν δεν διατηρήσουν οι έμποροι χαμηλά τις τιμές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές, ενόψει του Πάσχα

Κρήτη: “Εμφύλιος” κτηνοτρόφων για το “κίνημα του αρνιού”

ΘΕΜΑ NEWSIT: Στα 9 ευρώ το κιλό θα φθάσει το πασχαλινό αρνάκι

Τι καιρό θα κάνει τη Μεγάλη Εβδομάδα και το Πάσχα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε