Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λίγα Σύννεφα 25 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Πότε και πως θα δοθεί το Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 12.12.2009 | 08:51
Πρώτη δημοσίευση: 11.12.2009 | 10:42

Η υπουργική απόφαση είναι έτοιμη όμως οι φορείς δεν έχουν ιδέα ακόμη! Διαβάστε αναλυτικά στο NewsIt ποιοι και πως θα λάβουν το επίδομα. 
 
 

Έτοιμη είναι η υπουργική απόφαση για το πως θα καταβληθεί το επίδομα κοινωνικής αλληλεγγύης από τους φορείς. Όμως οι ίδιοι οι φορείς δεν έχουν...ιδέα!

Τι γίνεται όμως με το επίδομα και πώς θα καταβληθεί;
 
Οικογένειες με παιδιά που το δικαιούνται θα το πάρουν κατευθείαν από τις τράπεζες αφού πρώτα τους σταλεί το ειδικό σημείωμα από την εφορία. (όπως δηλαδή γίνεται με την επιστροφή φόρου)
 
Όσοι δεν έχουν υποβάλει φορολογική δήλωση θα πρέπει να το κάνουν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου του 2010, δηλαδή όσοι είχαν κάτω από το εισόδημα που δεν ήταν υποχρεωτική η δήλωση.
 
Όσοι φορολογούμενοι έχουν γράψει στην δήλωση τους τραπεζικό λογαριασμό τα χρήματα θα μπουν απευθείας σε αυτόν. Όσοι δεν έχουν βάλει λογαριασμό στο σημείωμα της εφορίας θα αναγράφετε η τράπεζα που μπορούν να πάνε για να πάρουν το επίδομα. (όπως δηλαδή με την επιστροφή φόρου)
 
Οι συνταξιούχοι του ΟΓΑ, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν ΕΚΑΣ και οι χαμηλοσυνταξιούχοι που δεν παίρνουν ΕΚΑΣ, θα λάβουν το επίδομα από τον ασφαλιστικό του οργανισμό όπως αυτός πληρώνει τις συντάξεις. Δηλαδή αν πληρώνει τις συντάξεις με μετρητά τότε θα το πάρουν με μετρητά αν είναι με επιταγή τότε με επιταγή.
 
Για άτομα με ειδικές ανάγκες υπεύθυνες για την πληρωμή είναι οι Νομαρχίες. Δεν χρειάζεται όμως να πάνε στις Νομαρχίες αφού θα τους σταλεί είτε με επιταγή είτε με μετρητά.
 
Όσοι είναι να πάρουν διπλό επίδομα, δηλαδή οικογένεια που έχει και άνεργο, θα το πάρουν από την εφορία όπως ακριβώς γίνεται και με την επιστροφή φόρου. Ή απευθείας σε λογαριασμό αν έχει δηλωθεί στη δήλωση ή με σημείωμα για να πάνε σε τράπεζα.
 
Σύμφωνα με το ΙΚΑ το επίδομα θα δοθεί στους δικαιούχους του μαζί με το δώρο στις 16 Δεκεμβρίου.

Όμως οι φορείς δεν έχουν ενημερωθεί ακόμη....

«Δεν έχει έρθει ακόμη η εγκύκλιος στις υπηρεσίες μας, ώστε να ξέρουμε πως θα γίνουν οι πληρωμές» εξηγεί στο NewsIt.gr ο πρόεδρος εργαζομένων του ΟΑΕΔ Μανώλης Βαρδαλάκος, αφού πολλοί συνάδελφοί του αναγκάστηκαν να…διώξουν δικαιούχους που μαζεύτηκαν στα υποκαταστήματα του ΟΑΕΔ για να παραλάβουν το επίδομα. «Από την υπηρεσία μας, μας ενημέρωσαν ότι μετά τις 15 Δεκεμβρίου θα έχουμε οδηγίες, και άρα τότε να προχωρήσουμε στην καταβολή».  


ΩΡΑ 12:50 ΟΑΕΔ Καλλιθέας. Ο κόσμος περιμένει να ενημερωθεί για το τι θα γίνει με το επίδομα.


Το newsit.gr επισκέφθηκε τον ΟΑΕΔ Καλλιθέας. Και τι είδε;

 
Για τους δικαιούχους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, δηλαδή ΤΕΒΕ στις 16 Δεκεμβρίου και για ΤΑΕ και ΤΣΑ στις 04 Ιανουαρίου.  Σχετική Είδηση
Tags: ΟΑΕΔ


   Διαδώστε αυτό το άρθρο