Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Πότε υποχωρεί το νέο κύμα κακοκαιρίας

Τι προβλέπει για το Νewsit o μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός. Πότε επιτέλους θα τελειώσει ο χειμώνας;

H όψιμη κακοκαιρία που επηρρέασε όλη τη χώρα τις τελευταίες ημέρες περιορίζεται σταδιακά στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας. Πιο αναλυτικά:

ΤΕΤΑΡΤΗ
Η κακοκαιρία περιορίζεται στα ανατολικά της χώρας δηλαδή στη ανατολική Στερεά, στην Ευβοια, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα όπου θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά αργότερα περιμένουμε βαθμιαία βελτίωση του καιρού. Στην υπόλοιπη δυτική και βόρεια Ελλάδα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος με λίγες νεφώσεις κυρίως το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι – βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, στο Αιγαίο όμως θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ αλλά με σταδιακή εξασθένηση από το μεσημέρι και μετά. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο αν και θα υπάρξει παγετός το πρωί στα βόρεια ηπειρωτικά και θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από 0 εως 15 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 14 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε πρωϊνές συννεφιές με λίγο ψιλοβροχο ή χιονονερο το ξημερώματα στα βορειαανατολικά του νομού αλλά ο καιρος θα βελτιωθεί από το μεσημέρι και μετά και θα έχουμε λιακάδα. Η θερμοκρασία θα ανέβει αισθητά και θα κυμανθεί από 5 εως 14 βαθμούς ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι αλλά δε θα ξεπεράσουν τα 4 με 5 μποφόρ.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την Τετάρτη

ΠΕΜΠΤΗ
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με λιγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες θα είναι περισσότερες στη Θράκη οποτε δεν αποκλείεται να έχουμε κάποιες τοπικές βροχές και λίγες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφορ, αλλά στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, δηλαδή στη Ρόδο και στην Κάρπαθο θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -2 εως 15 βαθμούς, στα κεντρικά από -1 εως 16 βαθμούς και στα νησιά από 2 εως 14 βαθμούς κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Περιμένουμε λιακάδα σε όλο τον νομό με ένα βορειοδυτικό μαϊστράλι 4 με 5 μποφορ και θερμοκρασία από 6 ως 16 βαθμούς κελσίου.

Ακούστε την πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού για την Πέμπτη

Οσον αφορά την εξέλιξη του καιρού τις επόμενες ημέρες φαινεται πως θα δεχτούμε την άνοιξη που τόσο πολύ μας έχει λείψει.

Δείτε αναλυτικά τον καιρό σε 300 πόλεις σε όλη την Ελλάδα μέσα απο τη σελίδα του Νewsit Weather Center

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Προβλήματα στα λιμάνια από τους θυελλώδεις ανέμους – Κλειστός λόγω παγετού ο δρόμος στην Πάρνηθα!

Πού υπάρχουν προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων λόγω καιρού

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε